Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, bölgede hava destekli geniş operasyon düzenledi. Skorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, kalabalık terörist grubuyla sıcak temas sağladı. 10 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu.

Erzincanlı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın acı haberi Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak Beldesi'nde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğu haberi anne ve babasının yaşadığı Altınbaşak Beldesi'nde yaşayan ailesine Jandarma Komutanlığı görevlilerince verildi. 3 kız bir erkek evladı olan İsmail-Emiş Bayram çifti, tek oğullarını kaybetmenin acısını yaşadı.

Evlatlarının teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğunu öğrenen baba ve anne fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekipleri acılı anne-babaya müdahale etti. Şehit kıdemli üstçavuş Murat Bayram'ın baba evi ve sokak Türk Bayraklarıyla donatıldı.

Öte yandan Şehit Murat Bayram'ın eşi Esra ve 6 yaşındaki oğlu Berke'nin Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Şehit Murat Bayram'in izin günlerinde Ankara'ya ailesini görmeye gittiği öğrenildi.

Şehit Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram için yarın Diyarbakır'da askeri tören düzenlenecek.