Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye'ye yönelik düzenlenen 81 ilden 81 TIR adlı yardım kampanyasında 81.Tır Erzincan'dan gönderildi. Yardım malzemeleri arasında acil ve temel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Hayrat Yardım Derneği tarafından Suriye'deki yardıma muhtaç kişiler için başlatılan 81 ilden 81 yardım TIR'ı kampanyası kapsamında 81. Ci yardım tırı Erzincan'dan gönderildi. Tır'ın gönderilmesine Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Suriye'nin tüm bölgelerine sevk edilen TIR' larda acil ve temel ihtiyaçlar, gıda, un gibi malzemelerin yanı sıra kış şartlarını karşılayacak soba, yakacak, kışlık kıyafet, yatak , battaniye gibi malzemeler de bulunuyor.


Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Şimdiye kadar Suriye'deki, Halep, Hama, Humus, İdlib gibi saldırıların devam ettiği bölgelere yardım malzemesi dağıtıldı. Bölgede bulunan çadır kentler, köyler ve mahallelerde yaşayan ailelere yardım ulaştırılması hedefleniyor. 81.ci yardım tırı dualar arasında yolculandı.