Erzincan Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara’da organize edilen Erzincan İlçeler Arası Dostluk Futbol Turnuvası, 17 Mayıs Pazar Günü oynanan final maçı ile sona erdi. Çayırlı Spor (B) rakibi Kemah Spor’u(B) 6,3 yenerek şampiyon oldu. Turnuva sonunda 3. Kemaliye Spor, 4. Kemah Spor (A) oldu. Turnuvanın sona ermesi nedeniyle akşam, tüm takımların oyuncularının katıldığı yemekli madalya töreni yapıldı.
ERDEF, Ankara’da yoğun faaliyetlerle kurulan birlik, beraberlik ve kardeşliği spor aracılığı ile pekiştirmek ve hemşerilerimiz arasında spor yapma alışkanlığını geliştirmek amacıyla futbol turnuvası organize etti. Turnuva’nın ilçeler arasında olması ve gençlerin katılımının sağlanması ile hemşerilerimizin daha geniş kesimleri arasında yeni dostluklar oluşturulacağı, tanışma ve kaynaşmanın sağlanacağı hedeflendi. 29 Mart tarihinde başlayan turnuva ile gençler arasında dostluk ve kaynaşma amacına ulaşıldı. 12 takımın mücadele ettiği karşılaşmalarda centilmenlik yaşandı.
Maçların oynandığı halı sahada ilk üçe giren takımların kupa ve madalyaları verildi. Şampiyon olan Çayırlı Spor’a kupasını DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal verdi. Aynı gün akşam gençlerin bir araya gelmesi ve tüm takımların oyuncularına madalya ve teşekkür belgesi verilmesi için TKİ Sosyal Tesisleri’nde yemekli toplantı yapıldı. Toplantıda ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu konuşma yaptı.
ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz konuşmasının başında gençlere teşekkür ederek şunları söyledi;
“Yedi hafta boyunca zamanını ayıran, sahada ter döken değerli arkadaşlarım;
Samimi duygularınızdan,
Güler yüzünüz ve dostça yaklaşımınızdan,
Gelecekle ilgili bizlere verdiğiniz umuttan
İlginizden ve turnuvaya katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi. Daha sonra başta Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy olmak üzere Turnuvaya destek verenlere teşekkür eden Ayvaz;
Değerli Dostlar,
Gördüğünüz gibi bir Futbol turnuvası için Erzincan’dan, Ankara’dan Sivil toplum kuruluşları, siyaset ve ticaret adamlarımız, bürokratlarımız birlikte hareket ettiler. Turnuvayı planlarken tam da bunu amaçlamıştık. Erzincanlı gençlerimiz de kendi arasında tanışsın, hayatın zorluklarına karşı birlikte mücadele etsin istedik. Sizlerden işadamları, siyaset erbabı, akademisyen, bürokrat olan ve olmak isteyenler muhakkak vardır. Bu konuda inanın en yakın destekçileriniz hemşerilerimiz arasından çıkacaktır. Çıkmalıdır da. Çünkü ailelerimiz, sevinçlerini ve üzüntülerini birlikte paylaştı. Onların hatırasına vefa göstermek vicdani bir görevimizdir.
Bizler, birbirimizin dertlerine nasıl çare oluruz, birbirimize nasıl faydalı oluruzun hesabını yapmalıyız. Bulunduğumuz konum ve yaptığımız iş ne olursa olsun hepimizin faydalı olacağı bir alan mutlaka vardır. Tabii bu görev öncelikle bugün elinde imkânı olan hemşerilerimize düşmektedir.

Günümüzde etkili olmanın yollarından biri de güçlü lobi oluşturmaktır. Aslında Erzincanlılar olarak, Tercan, Kemaliye, Çayırlı, Kemah, İliç, Refahiye, Üzümlü ve Otlukbeli birlikte büyük bir güç oluşturuyoruz. Bizler birlikte hareket ettiğimizde, istişare ve işbirliği yaptığımızda siz gençlerimize daha fazla yararlı olacağımıza inanıyorum.
Gençlik olarak bir araya gelmenin erdemini bizlere yaşattınız. Sorumluluklarını hatırlattınız. Sizlerin de kendi aranızda, hiçbir ayrım gözetmeksizin dayanışma ve yardımlaşma içinde olmanızı diliyorum.
Mutlu ve başarılı bir gelecek sizlerin olsun” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan’ın her tarafını bildiğini belirterek, tüm ilçelerin bir araya gelerek böyle bir organizasyon yapılmasından memnun olduğunu, bu tip organizasyonlara bundan sonra destek vereceklerini açıkladı.
Konuşmalardan sonra En Centilmen Takım Kupası Genel Müdür Sinan Aksu tarafından İliç Spor’a verildi. Tüm takımların oyuncularına madalya ve teşekkür belgelerinin verilmesi ve yemeğin ardından birlikte halay oynandı.