Ak Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan’ ın bir gazeteye yaptığı “Başörtülüler nasıl hâkimlik yapıyorsa eşcinsellerin hâkimlik yapmasına da itirazım olmaz. İmam olacaklarsa imam olurlar. Eğer iyi bir imamsa, dini iyi anladıysa ve anlatabiliyorsa olsun. İnsanların işine bakalım” şeklinde ki açıklamalara Türk Diyanet Vakıf Sen Erzincan İl Temsilcisi Suat Karatepe’ den sert tepki geldi. Karatepe yaptığı yazılı açıklamada; “Milletinvekili Memecan bu açıklamaları ile haddini aşarak siyaset ve sözde insan hakları adına Müslümanların kanaat önderi ve onlara namaz kıldırıp hitap eden Peygamber varisliği olan İmamlığı aşağılamıştır.

Yüce kitabımız Kuran`da ve diğer dinlerde insanlık haysiyetine yakışmayan gayri ahlaki cinsel ilişkilerde bulunma yasaklanmış ve insanı aşağılatıcı hareket olarak belirlenmiştir. Dini görev yapacak her insanda bazı şartları taşıması ve vasıflara sahip olması aranır.

Din Hizmetleri Sınıfında görev yapan din görevlilerinin sundukları görev gereği, kendilerinden toplumda örnek davranışlar içinde olmaları beklendiğinden toplumda kabul gören değerlere ters düşmek yerine inanç, ibadet ve davranış bütünlüğü içinde ve örnek kişilik özellikleri sergileme sorumluluğu taşıdıklarından bu hizmet sınıfı için ortak nitelik şartı aranmaktadır.

Toplumda saygın bir konumda olması gereken görev için eşcinsellerde imam olabilir saçmalığı bir milletvekiline yakışmadığı gibi haddini de aşmıştır. Bu milletvekili özrü kabahatinden büyük bu davranışıyla İslam dininde ve bütün dinlerde de yasaklanan ve aşağılanan gayri ahlaki davranışlarda bulunanlarla ilgili yapılan bu toplantıya önce katılarak daha sonrada sözde ayrımcılığa karşı görüntüsü ile onların yanında olacağını ifade etmesi yetmezmiş gibi “Başörtülüler nasıl hâkimlik yapıyorsa eşcinsellerin hakimlik yapmasına da itirazım olmaz” şeklinde konuşan, Memecan, sözlerini şok ifadelerle sürdürerek:“İmam olacaklarsa imam olurlar. Eğer iyi bir imamsa, dini iyi anladıysa ve anlatabiliyorsa olsun. İnsanların işine bakalım” beyanı ile zillete düşmüştür.

Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ edecek görevi yapacak bir görevliye yasaklanan ve kınanan bir işi yakıştırmak önce hadsizliktir. Peygamber varisi ve kananat önderi konumundaki bu ulvi mesleği küçümsemelerinden dolayı Nursuna Memecan’ ı yadırgıyor ve özür dilemeye davet ediyorum. Ve Ak Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan’ a kulağında küpe olmak üzere şu sözleri hatırlatıyorum; Ya hayır söyleyin ya da susun! Aklın süsü dil, dilin süsü sözdür. Yerinde söz söyleyen, özür dilemek zorunda kalmaz.” dedi.