Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç, ve gazetecileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Şafak tüm gazetecilere çalışma hayatlarında başarılar diledi.

            Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım ile İlçe ve gençlik kolları temsilcileri ile birlikte Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım yanlarında getirdikleri çiçeği Cemiyet Başkanı Oktay Kılınç’a takdim etti. Sıcak bir ortamda yapılan sohbetlerin ardından bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu “Sizin mutlu gününüzü sizinle birlikte AK Parti teşkilatı olarak geçirmekten dolayı mutlu olduğumuzu söylenmek istiyorum. Basınımız demokrasimizin vazgeçilmez unsuru ve organlarıyla ve halkın taleplerini ve isteklerini doğrudan basın aracıyla görsel ve yazılı basın aracılılığıyla halkımızın talebini yansıtıyor. Bu anlamda da aynı zamanda yaşadığımız şehrimizin de gelişmesi ile ilgili sosyal ve ekonomik anlamda bütün gelişmeleri burada basın aracılığıyla halka intikal etmiş oluyor. Böylece ilimizin gelişmelerinde halkımız takip ediyor. Tabi görevleri yaparken basında çalışan arkadaşlarımız çok büyük zorluklar ile karşılaşıyorlar. Biz bunun farkındayız bunun karşılığını alıyorlar mı bizce almıyorlar. Örneğin Erzincan’da büyük çapta yaşanan yangında birçok patlamada orada görev yapan gazeteci arkadaşlarımız da büyük tehlikeler atlattılar. Bundan dolayı bu tehlikeler ve zorluklara rağmen bize göre basınımız hak ettiği değeri alamıyor. Ben bu anlamda çalışan gazeteciler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu yolda görev yapan yapıp da vefat eden arkadaşlarımız da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

            Ardından kısa bir açıklama yapan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ;” 24 Temmuz’da da basın bayramı var ancak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün ayrı bir yeri var. Gazeteci arkadaşlar gerçekten çok zor şartlar altında görevlerini sürdürülüyorlar. Özellikle yıpranma paylarının kaldırılması bizleri ciddi anlamda bizleri üzdü. Umut ediyorum ki hükümetimiz yıpranma paylarımızı bizlere geri verir. Ciddi sıkıntılar içerisinde özellikle ekonomi sıkıntıları var arkadaşlarımızın. Özellikle yerel basının çok sıkıntıları var. Gazetelerimiz olsun televizyon kuruluşları olsun kendi ayakları üzerinde durmaktan gerçekten zorlanıyorlar. Çoğu zaman şirketlerin yönetim kurulu başkanlarının kendi ceplerinden finansa ediyorlar. Basını değerini anlatmanın çokta bir değeri yok. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz. Demokratik bir ülkede şeffaf bir basının öneminin farkındayız. Bizi bu günümüzde ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.