Proje ile ilgili açıklama yapan Bahçeliköy Belediye Başkanı Şükrü Beyitoğlu, proje kapsamında eğitim alan gençlerin, proje sonunda bilgisayarlı muhasebe konusunda vasıflı birer eleman olarak piyasada rahatça iş bulabileceklerini belirtti. Kursiyerlerin en iyi imkânlarla donatılmış sınıfta eğitim alacağını Beyitoğlu; “Geçen yıl SODES projesi olarak “Çocuk ve Aile Parkı” projemiz vardı. 66 Bin Türk Liralık bir proje. Bu projeyi geçen yıl bitirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. Bu yılda beldemizdeki gençler için en az lise mezunlarının katılacağı 20 kişilik bir Bilgisayarlı Muhasebe kursu projemiz var. Projemiz normal seyrinde devam ediyor. Bilgisayarlı Muhasebe Kursu; Bir meslek sahibi olmak isteyenler, muhasebe eğitimini almış-almamış, kendini muhasebe alanında geliştirmek isteyen herkes içindir.

Kursiyerlerimiz Bilgisayarlı Muhasebe Kursunu ilgili programlar ile işletmelerin finansal açıdan şu anki durumlarının tespit edilmesi ve gelecekteki faaliyetlerinin planlanması için gereken bilgi ve raporların hazırlanmasını yapabileceklerdir. Maliyet, pazarlama, satış gibi temel departmanlara gerekli bilgi akışını sağlayabilir duruma geleceklerdir.

Proje bitiminde gençlerimize Bilgisayarlı Muhasebe konusunda sertifika verilecektir. Ayrıca gençlerimizin iş bulmaları konusunda yardımcıda olacağız. Almış oldukları sertifikalar ile işe girmeleri için çalışacağız. Gelecekte de SODES için farklı projeler hazırlayacağız” şeklinde konuştu.