Erzincan İl Müftülüğüne bağlı Kızılay Kız Kur’an Kursu ve Ahmet Seher Deniz Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden hafızlığını tamamlayanların hafızlık icazetleri düzenlenen tören ile verildi.

 

Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kızılay Kız Kur’an Kursu ve Ahmet Seher Deniz Kız Kur’an kurslarında mezun olan 9 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. İl Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen törene İl Müftü Vekili Adem Karadeniz, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yaşar Ergincan, Kuran Kursu yetkilileri öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Kuran’ı Kerim tilaveti okundu.

Ardından  Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yaşar Ergincan bir konuşma yaparak; “ Bu gün burada 9 kız kardeşimizin hafızlık beratini alacağı muhteşem bir gün olacak. İlimizde resmi kayıtlara göre bin 500 üzerinde Kur’an eğitimi gören kardeşlerimiz var bu sayı yetmez. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yeni başlattığı pilot uygulamayla her zaman Kur’an öğretme imkanı sunuyoruz. Yeter ki sizler isteyin. Hepimiz şunu biliyoruz Kur’an sız bir hayat anlamsız bir hayattır. Kuran dan uzak yaşanan bir hayat ızdırap, meşaggat ve problem doludur” diye konuştu.  

İl Müftü Vekili Adem Karadeniz; “İnsanoğlu eşrefi mahlukattır. Cenabı hak yaratıklar içerisinde en şerefli olarak insanoğlunu yaratmıştır. İnsanlar içerisinde ise en şerefli Ümmeti Muhammet’tir. Ama bunların içerisinde de şerefliler vardır onları da  efendimiz aleyhisselam müjdeliyor haber veriyor  ‘Ümmetimin en şereflileri en değerlileri hafızlardır’ buyuruyor. Dünyada insan için en önemli makam Allah indindede en değerli amelleri makbul olan geri çevrilmeyen meslek hiç şüphesiz hafızlıktır” diye sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından program diploma töreni ve hediyelerin verilmesi ile devam etti. Mezun olan 9 öğrenciye diploma ve hediyeleri takdiminin ardından sona erdi.