Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay İstanbul Şube Başkanlığının 81 İl  81 Anaokulu projesi kapsamında Tokat merkezde hayırsever işadamı Yavuz Çakır tarafından yaptırılacak anaokulu binasının protokolü Vali Dr. Ömer Toraman ve işadamı Yavuz Çakır tarafından imzalandı


Valilik Makamında yapılan protokol imza programında konuşan İl Milli Eğitim Müdür
ü Levent Yazıcı, proje ile ilgili bilgiler verdi. Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Yapımı tamamen bağışçı işadamı Yavuz Çakır tarafından yürütülecek anaokulunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü civarında olacağını söyledi. 


Hayırsever işadamı Yavuz Çakır ise babası Kaya Çakır adına yaptıracağı anaokulunun en kısa sürede tamamlanacağını belirterek,  hayırlı olmasını dilediğini belirterek,"Tokat'ta işyerlerimiz ve yatırımımız olduğundan ve  İstanbul Kızılay Şube Başkanı Erzincanlı İlhami Yıldırım ın girişimleri ile başlatılan "81 İl  81 Anaokulu projesi" kapsamında bizde Tokat'ta Allah nasip etti Babam adına okul yaptırmak nasip oldu. Başbakanımızın Eğitime verdiği önem nedeniyle başlatılan bu tür eğitim amaçlı projelerde bulunmak istiyordum. Nasip oldu. Doğup büyüdüğüm topraklara da zamanı gelince böyle bir yatırımın içersinde inşaallah bulunmak isterim. Başbakanımız talimatı ile yaptığımız bu okul gibi tesislerin  devamı gelecek. hayrın yeri olmaz önemli olan bu tür güzel etkinliklerin içerinde bulunmak her Türk Vatandaşının görevidir. Rabbim bu imkanı nasip etti. Hayırseverliğiyle tanınan bir babanın hayırlı evladı olmayı nasip etti. Türk Bayrağının dalgalandığı her yer bizim için kutsaldır. 


Vali Dr. Ömer Toraman ise konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığının Kızılay ile yapmış olduğu işbirliğinin örnek bir çalışma olduğunu kaydetti.Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitim konusunda okullaşma oranını arttırmak için çok yoğun gayret sarf ettiğini ifade eden Vali Toraman, “Özellikle kadınların çalışma hayatına girmesiyle beraber çocukların okul öncesi eğitim konusunda çok ciddi bir beklenti oluşuyor.” dedi. Vali Toraman, hayırsever işadamı Yavuz Çakır’a teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi. 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Dr. Ömer Toraman ve işadamı Yavuz Çakır protokolü imzaladı.


KAYA ÇAKIR KİMDİR
1944 Refahiye İlçesi Pınaryolu (Divir) köyü doğumlu olan Kaya Çakır evli ve dört çocuk babası. Refahiye İlçesini temsilen İl Genel Meclisi üyeliğini 1994 -2011 Yılları arası aralıksız devam ettiren Çakır Refahiye’ye bağlı Pınaryolu Köyünün 17 yıl muhtarlığını da yapmış, gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde yapılan yatırımlarda da büyük katkıları bulunmakta. Çakır, 07.02.2011 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştu.


BAŞBAKAN YILDIRIM CENAZESİNE KATILMIŞTI
2011 Yılında dönemin Ulaştırma Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım "Milleti omuzlarında taşıyanalar millet tarafından omuzlarda taşınır. Çok güzel bir söz. Tam da Kaya Çakır'a göre bir söz. Ömrünü memleketini, insanının hizmetine adamış bir vakıf insanını bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. Ne mutlu ona ki, ne mutlu onun sevdiklerine, yakınlarına ki dünyada yaptıklarının karşılığını işte bu uğurlamada görüyoruz, hissediyor, yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin" diye konuşmuştu.