ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından ihalesi yapılan Refahiye, Kemah, İliç ve Kemaliye İlçelerine ait elektrik şebekesinin arıza onarım ve bakım işi hizmet alımı işinde yüklenici firma tarafından iş başı yapılmıştır.
TEDAŞ- ARAS Erzincan İl Müdürü Erdoğan Murat; “Özelleştirme sürecine giren ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş bünyesinde emekli olan personelin yerine eleman temini yapılamadığından, enerji dağıtım hizmetlerinin aksamaması yönünde önlem alınarak Arıza Onarım ve Bakım işlerinin hizmet alım yolu ile güçlendirilmesi yoluna gidilmiştir. Refahiye, Kemah, İliç ve Kemaliye İlçelerinde bulunan tüm AG ve YG Enerji dağıtım hatlarının arıza onarım ve bakım işleri bundan böyle hizmet alımı yoluyla yürütülecektir. ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından ihalesi yapılan söz konusu iş için her ilçede 15 adet olmak üzere toplamda 60 personel ile 4 adet hidrolik platformlu araç, 4 adet arazili pikap ve gerekli makine teçhizat ile çalışmaya başlanmıştır. Ağır iklim şartlarının geçtiği bölgede Arıza ekiplerimiz kış şartlarına hazırlanmıştır. Abonelerimize 2 vardiya halinde 08 – 24 saatleri arasında görev yapmaya devam edeceklerdir. Ekiplerimiz belirtilen ilçelerimizde 08oo – 24oo saatleri arasında arıza onarım hizmeti verecektir” dedi.
Abonelerin arıza ihbarı ve diğer hususlarda her ilçe için aşağıda belirtilen telefon numaralarına müracaat edebilecekleri duyuruldu. Buna göre Refahiye İlçe İşletme Şefliği 6112033, Kemah İlçe İşletme Şefliği 5112118, İliç İlçe İşletme Şefliği 7112340, Kemaliye İlçe İşletme Şefliği – 7512022 olarak belirlendi.