Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler takibe aldığı 2 kişiyi piyasaya sahte para sürerken yakaladı. Yakalanan şüphelilerin birinin iç çamaşırından 100 TL'lik 111 sahte banknot bulundu.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Pazar günü kente geldikleri belirlenen ve yanlarında sahte para oldukları tespit edilen 2 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Şüphelilerden 19 yaşındaki F.K., Buğday Pazarı yakınlarında seyyar satıcıdan alışveriş yaparken 100 TL verdi. Parayı vermesi ardından operasyon düzenleyen polisler F.K.'nın verdiği paranın sahte olduğunu belirledi. Bunun üzerine polisler F.K. ile kente gelen 39 yaşındaki M.Ö.'yü de yakaladı. Yakalanan M.Ö.'nün yapılan üst aramasında iç çamaşırına 100'lük 111 sahte banknot ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları ardından adliyeye sevk edildi. Hek iki şüphelinin daha öncede sahte para olaylarından sabıka kayıtlarının bulunduğu belirtildi.