Bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile ilgili olarak AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım kutlama mesajı yayınladılar.

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle “Peygamberimizin bütün İnsanlığı temsilen Cenab-ı Hakk’ın  yüksek huzuruna kabulü olan , Miraç kandilinizi tebrik eder, Bu kutlu gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin , O’na yönelen gönüllerin ve yapılan duaların Aziz Hemşehrilerimize , Yüce Milletimize ve Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır “Sevgili Peygamberimizin, arşı alaya yükselerek Cenab-ı Hakkın sırlarına vakıf olduğu mucizevî bir lütfun biz insanlığa armağan edildiği bir gecenin yıl dönümündeyiz. Yüzyıllardır Miraç Gecesi olarak kutlana gelen bu mübarek gecede rahmetin ve bereketin üzerimize yağmur gibi yağdığından emin bir imanla dualar ettik el açıp yüce yaradanın merhametine sığındık. İnsanlık üzerinde, İslam Dünyası üzerinde ve özellikle ülkemiz üzerinde etkisini sürdüren sıkıntılı olayların bir an önce ortadan kalkması, karanlık günlerin geçip selamete kavuşmamızı niyaz ettik. Bu kutsal geceleri bir fırsat bilelim. Kendimize, ailemize, memleketimize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar niyaz edelim. Cenabı Allah’ın rahmetinin tecellisini temenni edelim”  

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy;  “Her şeyden önce Miraç, başta Peygamber Efendimiz olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme demektir. Bugün bize düşen Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Unutmayalım ki kandiller ve diğer kutsal zaman dilimleri bizi birbirimize yaklaştıran milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren unsurlardır” dedi.

Mirac Kandili ile Müslümanlara en önemli mesajın 5 vakit namaz kılmak olduğunu ifade eden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım mesajında şunlara yer verdi; "16 Haziran, gecesi 'Miraç Kandili'ni idrak edeceğiz. Üç Ayların girişiyle başlayan mübarek kandil gecelerinden birine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç gecesidir. Miraç'ın mü'minlere getirdiği en önemli mesaj ise hiç şüphesiz namazdır. Miraç Kandili'nin tüm İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim" dedi.