Tüm yurtta olduğu gibi Erzincan’da hava sıcaklıkları sıfırın altında seyrederken aralıklı olarak meydana gelen tipi şeklindeki kar yağışı hayatı olumsuz olarak etkiledi. Vatandaşlar ulaşımda zor anlar yaşarken tipi şeklindeki yağış nedeniyle görüş mesafesinde azalmalar meydana geldi. Valilik binası önünde bulunan İsmet İnönü anıtında ise tipi nedeniyle ilginç görüntüler oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada “Ülkemizin büyük bir bölümünde görülen kar yağışlarının; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Malatya, Elazığ, Şırnak, Hakkari ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun olması beklenmektedir. Cumartesi günü (18 Şubat 2012) zamanla etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 238, Ağrı'da 211, Muş'ta 143, Erzincan'da 34, Ardahan'da 19, Iğdır ve Kars'ta 9 olmak üzere toplam 663 köy yolu ulaşıma kapandı.