Erzincan’da önceki gün yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz olarak etkiledi. İl genelinde 182 köy yolu kapanırken şehirler arası yollarda ise aksamalar meydana geldi.

 

 

Edinilen bilgiye göre önceki gün başlayan kar yağışı sebebiyle Erzincan-Sivas karayolu ile Erzincan-Gümüşhane karayolunda trafik ekipleri uygulama yapıyor. Ekipler, güzergahlarda zincirsiz araç geçişine izin vermiyor. Erzincan-Sivas karayolunda zincir takmak için durdurulan tırlar nedeniyle yolda kuyruk oluştu. Zincir takan tırların gidişine izin verildi. Zaman zaman kar yağışının etkisini artırdığı Sakaltutan mevkisinde bazı tırların kayarak yolu trafiğe kapattığı gözlendi. Polis ekipleri, Gümüşhane karayolundaki uygulamasını Yalnızbağ beldesinde, Sivas karayolu üzerinde de 25. kilometrede gerçekleştiriyor. Zincir çalışması yapan polise karla mücadele ekipleri de destek veriyor. Karayolları 64. Şube Şefliğine bağlı yaklaşık 10 araç ile kar temizleme ve yol tuzlama çalışması yapılıyor.

182 köy yolu ulaşıma kapalı

Etkili olan kar yağışı sebebiyle 182 köy yolu ulaşıma kapandı. Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait 7 ekip, kapalı durumda bulunan 182 köy yolunda bin 31 kilometre karla mücadele çalışması yapıyor. Özellikle Erzincan’ın ilçelerinde etkili olan yoğun kar ve tipi sebebiyle, Erzincan merkezde 5, Çayırlı ilçesinde 20, Kemah ilçesinde 5, Kemaliye ilçesinde 20, Otlukbeli ilçesinde 5, Refahiye ilçesinde 70, Tercan ilçesinde 50 ve Üzümlü ilçesinde 7 köy yolu ulaşıma kapalı. Kapanan köy yollarının açılması için Köylere Hizmet Götürme Birliğinden oluşan 7 ekip, 12 greyder, 3 dozer, 4 bıçaklı kamyon ve 3 kar püskürme aracı çalışmalarını sürdürüyor.