Yaklaşık bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı bazı sektörlerde olduğu gibi posta dağıtıcılarını da etkiledi. Sabah erken saatlerde Ordu Caddesi üzerindeki PTT Dağıtım binasında mahallelere göre ayrım yapıyorlar. Adres ayrımı yapıldıktan sonra bisikletleri ile dağıtıma çıkacak postacılar çantalarını yerleştirerek yola çıkıyorlar. Yerdeki kar ve buzdan dolayı bisikletin hâkimiyetinde zorluklar çeken postacılar azimlerini yitirmeden postaları gidecekleri yere ulaştırmaya çalışıyorlar.

52 yaşında 27 yıldır postacılık yapan Alaattin Şengül hava şartlarının zor geçmesinden dolayı bisiklette kayıp düşme tehlikeleri yaşadıklarını dile getirdi. Şengül “ Kışın zor şartlarda mesleğimizi yapmaya gayret ediyoruz. Erzincan’daki hava şartları ağır geçmesi dolayısıyla bisiklette kaymalarımız düşmelerimiz oluyor. Zaman bizim için çok önemli vatandaşlarında bu yağışlı ve karlı havalarda anlayışlı olmalarını istiyoruz” dedi.  

27 yıldır postacılık yapan 53 yaşındaki Fahrettin Çamurcu “ Malum kış şartlarından dolayı yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşın gönderisi beklemez zorda olsa vazifemizi yapmak zorundayız. Bisikletimiz kaysa, düşsek de hastanelik olmadığımız sürece ekmek paramız mecburuz gönderilerimizi dağıtmaya” diye konuştu.