Erzincan’da son dönemlerde kar yağışı olamaması kayak tesislerinin de geç açılmasına neden oldu.

 

 

Yüksek kesimlere kar yağmasının ardından Yıldırım Akbulut Kayak tesislerinde kar seviyesinin 50 cm’ye ulaşması kayak severlerin yüzünü güldürdü.

Kayak tesislerinde kar ezme çalışmalarının ve diğer teknik çalışmalarının hızla devam etmesi ile birilikte hafta sonuna kayak severlere Yıldırım Akbulut kayak tesisleri Erzincanlıların hizmetinde olacak. Konu hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, Erzincanlılar hafta sonu kayak yapmaya davet etti.

Köseoğlu; “Son dönemde Erzincan’da kar yağışı olmaması nedeni ile Yıldırım Akbulut tesislerini şu ana kadar açamamıştık. Kar yağışını bekliyorduk. Aldığımız haberler gayet iyi Yıldırım Akbulut tesisleri de 50 santimin üzerinde kar yağışı olmuş. Önümüzde ki günlerde oranın açılması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Zaten bir eksiğimiz yoktu. Ancak oraya kar ezme aracını göndererek hafta sonuna kadar orayı kayak yapmaya hazır hale getiriyoruz. İnşallah bu hafta sonu Erzincanlıları Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere 2 gün yıldırım Akbulut tesislerin de kayak sporunu yapmaya davet ediyorum. İnşallah uzun süreli bir kayak sezonu geçiririz. Kayak bilmeyenler içinde kurs düzenlemeyi hedefliyoruz. Okullara yazı yazıp kursları başlatamadık. Ancak müracaat olursa il müdürlüğümüze çocuklarımıza yönelikte kurs açmayı düşünüyoruz. Talep olduğu süre içersinde biz orayı hiç kapatmayacağız, Hafta içi de açık tutmayı amaçlıyoruz talep üzerine. Orada zaten elamanlarımız mevcut” dedi.