Erzincan Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden Nüyra Gubreva için İl Müftüsü Burhan İşliyen’in makamında İhtida töreni düzenlendi. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yaşayan ve tanıdığı arkadaşlarını sık sık ziyaret için Erzincan’a gelen Nüyra Gubreva İslam dininden etkilenerek Müslüman oldu. Eşinden ayrı yaşayan ve 10 yaşında kız çocuğu olan Nüyra Gubreva için Müftü Burhan İşliyen’in makamında ihtida töreni düzenlendi.  Törene Müftülük Şube yöneticileri, Nüyra Gubreva’nın tanıdıkları katıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen; “Bu gün çok güzel bir vesile ile bir araya geldik. Peygamber efendimizin peygamberliği hem kuranı kerimde hem de kuranı kerimden önceki kitaplarda vurgulanan bir konudur.  Sizde gerek çevrenizde gördüğünüz mümin insanların güzel davranışların dan etkilenerek gerekse konu ile ilgili araştırmalar yaparak hem Allahın birliği hem de bu inancı bize tebliğ eden ulaştıran Hz. Muhammet’tin peygamberliğini kabul etmiş olarak Müslüman olmak istediğinizi bize müracaat ettiniz” dedi.
Hristiyan dinine mensup Nüyra Gubreva İl Müftüsü Burhan İşliyen ile birlikte Kelime-i Şahadeti 3 kez getirdikten sonra Türkçe mealini de Müftü İşliyen eşliğinde tekrar eden genç kadın Müslüman oldu.  Müslüman olduktan sonra Meryem ismini tercih eden genç kadına Müftü Burhan İşliyen hayırlı olsun dileklerinde bulunduktan sonra,  Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi ile Kuran-ı Kerim hediye etti. 
Oldukça mutlu olduğu gözlenen Meryem, Müslümanlığın gerçek Allah inancı olduğunu belirterek “ Benim için Allah birdir. Tüm dünya’daki insanlar ona inansın. Onu isterim. Çok mutluyum “ dedi.