Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube  Başkanı Rahmi Özden yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi; “ Vatandaşlardan hastanelerde alınan katılım paylarının artırılmasını öngören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Tasarıya son anda eklenen bir madde ile milletvekillerinin 5 bin 300 TL dolayında olan emekli maaşları 8 bin TL’ye çıkarıldı. Buna göre 2 yıl milletvekilliği yapan bir kimse emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında bir emekli maaşına hak kazanmış olacak. Milletvekiline kıyak, vatandaşa kötü haber aynı teklifte yasalaştı

Milletvekillerine müjde niteliği taşıyan kanundan, vatandaşlarımız için ise yine kötü haber geldi. Artık aile hekimliklerinde yazılan reçetelerden de her reçete için 3 TL alınması ve bir reçeteye 3’ten fazla ilaç yazılması durumunda, fazladan yazılan her ilaç için 1 TL ek katılım payı alınması da aynı teklifin içinde yasalaştı. 800 TL maaş alandan kesinti, 8 bin TL maaş alana zam yapıldı. Milletvekili maaşlarını 5 bin 300 TL’den 8 bin TL’ye çıkaran yasanın memur, işçi, emekli, dul ve yetimlerden hastanelerde alınacak katkı paylarını artıran bir teklifin arasına sıkıştırılması bile bu milletvekillerinin milletle alay ettiklerini ortaya koymaktadır. Ülkenin kurtuluşunu 800 TL maaş alan emekli, işçi, dul ve yetimlerin hastanelerde ödediği katkı payının artırılmasında görenler, kendileri için öngördükleri 8 bin TL emekli maaşını huzur içinde yiyebilecekler mi? diye soruyoruz. Memurlar için bir kanunu 15 ayda çıkartamayanlar, kendileri için 15 dakikada çıkardı. 2,5 milyon memur tam 15 aydır, maaş artışlarının toplu sözleşme ile yapılmasını sağlayacak kanunu bekliyor. Memur maaşları son 3 ayda resmi rakamlara göre 3 puan eridi. Millet yapılan zamlar altında inim inim inlerken, vekiller milletin derdini unutmuş, kendi derdine düşmüş.

15 ayda memurlar için bir kanunu çıkartamayanların, kendileri için 15 dakikada kanun çıkartmalarını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.