Kış kapımıza geldi çattı ve arabalarımız içinde çeşitli bakımlar yaptırmak şart oldu. Özellikle, devlet tarafından araçlarımızda kış lastiklerinin zorunlu hale getirilmesi sonucu, herkes kış lastiği arar durumda. 

Firmalar siparişlere yetişemiyor, neredeyse stoklar bitmek üzere. Peki biz bu kış lastiği seçimi yaparken neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz hiç düşündünüz mü? Biz sizin yerinize araştırdır ve kış lastiği alırken dikkat etmeniz gereken bazı ince noktaları sizlere sunalım dedik. İşte kış lastiği alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar.

Alacağınız kış lastiğininin üzerinde mutlaka kış lastiği damgasının veya işaretinin bulunması gereklidir.

Kış lastiğinin garanti durumunu ve nelerin garanti kapsamına girdiğini mutlaka öğrenin

Kış lastiğinin üretilmiş olduğu yıl ve bu yılın hangi yılda imal edildiğini sorun ve öğrenin.

Kış lastiklerinizi mutlaka aracınızın tüm tekerleri için değiştirin. Bu önemli bir maddedir.

Aracınızın markasının önerdiği kış lastiğini ve modelini kullanmaya özen gösterin.

Kış lastik kullanımını +7 derece altında olan hava sıcaklıklarında yapınız.

Kış lastiği alırken, maliyetten kaçınmayınız. Bu size kısa vadede bir maddi kayıt gibi görünse de, uzun dönemde ciddi bir tasarruf sağlamanıza yardımcı olacaktır. Lastiklerinizi, aracınıza uygun ebatlarda almaya özen gösterin. Bunun için aracınızın kılavuzuna bakabilirsiniz.

Unutmayın doğru lastik seçimi, hem sürüş keyfinizi daha çok arttıracak hem de güvenliğinizi daha fazla sağlayacaktır. Ayrıca, aracınıza uygun lastik ile aracınızı kullanmanız, yakıt tasarrufunu da beraberinde getirecektir. Bu yüzden hem güvenliğiniz, hem aracınızın uzun ömürlü olması bakımından sonbahar sonu ve kış başına doğru +7 derece altında iklime sahip yerlerde mutlaka kış lastiklerinizi takınız.