Litvanya İçişleri Bakanlığında; görev, yetki, hizmet ve sorumluluk alanlarıyla ilgili konferanslar, seminerler, brifingler verilmiş,sunum, inceleme ve ziyaretler yapılmış, Litvanyalımeslekdaşlarımızla görüş alışverişinde bulunulmuştur.
“Litvanyaİçişleri Bakanlığı”tarafından hazırlanan programda, ÖncelikleLitvanyaKamu Yönetimi,Devlet Genel Yönetim Yapısı ve Teşkilatlanması, Litvanya İçişleri Bakanlığı hakkında Genel Bilgiler, Litvanya İçişleri Bakanlığında Profesyonel, Kurumsal ve Demokratik Kültür, İnsan Kaynakları Planlaması, Vilnius Kent Yönetimine Genel Bakış: görev, yetki ve sorumluluklar, Belediyenin İdari Yapısı, Görevleri, Yetkileri ve Sorumlulukları, Polisin Görev, Yetki ve Sorumlulukları,Litvanya Belediyeler Birliği’ningörev, yetki ve sorumlulukları, Litvanya Parlementosunun Görev ve İşlevleri,Kamu Çalışanları için Kural ve Yönetmelikleriyle ilgilikonu başlıklarında bilgiler verilmiş, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. İdari sistem içerisindeki taşra yönetim yapılanması, bölgeler, bu bölgelerdeki görev ve sorumluluklar konusunda sunumlar yapılmıştır. Mezkur kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, yerinde görülüp incelemeler gerçekleştirilmiştir.
Litvanya yönetim sisteminin incelenmesi kapsamında mülki idare yapılanması, çeşitli düzeylerdeki yetkileri, mülki idarenin diğer yönetim birimleriyleilişkileri ve işbölümü konularında açıklama ve sunumlar yapılmıştır.
AyrıcaLitvanya mahalli idare birimlerindeki çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Başkent Vilnius’taki Belediye’ye ziyarette bulunulmuş, belediye ve meclisinin çalışmaları hakkında birifing verilmiştir.Mahalli İdarelerle ilgili olarak “Litvanya Belediyeler Birliği” de ziyaret edilmiştir.
Vilnius Polis Merkezi, göç idaresi ziyaret edilmiş ve merkezde görev alan birimlerin çalışma şartları anlatılmış ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirilmiştir.
Bilvesile Litvanya Bakanlığı üst düzey yöneticileri de ülkemize davet edilmişlerdir.