Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı etkinlik kapsamında Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlara süt dağıtıldı.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Doğan'ın da hazır bulunduğu etkinlikle, Terzi Baba Camiinde kurulan stantlarda vatandaşlara 4.000 adet süt dağıtıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ''Böyle Mübarek bir gecede bu önemli etkinliği gerçekleştiren başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Beyefendi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Süt tüketiminin artması, toplumda düzenli süt tüketim bilincinin yaygınlaşması hem genç nüfusumuzun gelişimi hem de ülke genelinde sağlıklı beslenmenin yaygınlaşması açısından temel oluşturuyor. Tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini kutluyorum.'' dedi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mevlid Kandili dolayısıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ilimizde halkımıza süt ikramında bulunduk. Süt tüketiminin ülke çapında artması, gençlerimizin zararlı içeceklerden uzak durması ve süt içme alışkanlığının oluşması açısında farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kutsal Kitabımız da ismi geçmesi münasebeti ile de ayrı bir önem taşıyan sütün tüketimini daha üst noktalara getireceğiz.  Bu vesileyle tüm halkımızın Mevlid Kandilini kutluyorum. '' dedi.
Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ve Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Doğan da halka süt ikramında bulunarak, vatandaşların mevlid kandilini kutladılar.