Erzincan da yayın yapan Haber-24.com İnternet Medyası sahibi ve Haber Türk Erzincan temsilcisi gazeteci yazar Kemal Özdemir’in 70’lik çocuk tacizcisine haber başlığında sapık yazdığı için avukat tutarak gazeteci Kemal Özdemir’i sanık yaptı.

Cinsel taciz suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası alan 70’lik çocuk tacizcisi kamuoyunu aydınlatma adına görevini yapan gazeteci Kemal Özdemir’e dava açarak 70’lik sapık mağdur, gazeteci Özdemir ise sanık oldu.

Haber içeriğinde tarafa konu olan şahısların isimleri kodlanmasına ve söz konusu olayın bir iddia olduğu belirtilmesine rağmen hakkında dava açılan Gazeteci Kemal Özdemir açıklamasında ‘Hayatımın en ağır davalarından biriydi. Sanık sandalyesinde hesap vermesi gerekenler mağdur olduklarını iddia ettiler. Küçücük bir kız çocuğuna tacizde bulunan ve insan demeye dilimin varmadığı şahsın adalet önünde mağdur olması benim gibi iki kız çocuğu olan bir babayı derinden üzdü. Esas olan söz konusu haberin gerçek olup olmadığı ve kamu yararının bulunup bulunmadığıdır. Eğer her iki soruya cevabınız evet ise yayınlamak değil, bu haberi çekmecede saklamak mesleğe ihanettir. Bugün olsa aynı haberi yine tereddüt etmeden yaparım.’ dedi

05.04.2016 günü Erzincan adliyesinde mahkeme de sanık olarak yargılanan Gazeteci Kemal Özdemir’e yaptığı haberde 70’lik tacizciye sapık başlığı attığı için 5 ay hapis cezasına çarptırılarak cezanın ertelenmesine kara verildi.