Erzincan Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan otopark ücretlerine zam yapıldı. Saati 1 TL olan park ücreti 30 dakikası 1 TL olarak zamlandı.

 

 

Şehir genelinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, trafik akışını zora sokan kanunsuz araç parklarını engelleyebilmek maksadı ile Erzincan Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan ücretli otopark uygulamasında zam yapıldı. Fevzi Paşa, Halit Paşa, 13 Şubat ve Ordu Caddeleri’nde trafik yükünü azaltmak amaçlı 1 TL’ye sorunun çözüldüğü sanılırken otopark uygulaması 4 ana cadde ile birlikte birçok işlek caddede de uygulamaya sokuldu.  Ellerindeki post cihazları ile yasal bir şekilde uygulama yapan görevliler ilk etapta vatandaştan saatine göre 1 ila 3 TL ücret alıyordu. En uzun park süresi 2 saat olarak başlamıştı.

Yeni tarifeye göre; 30 dakika 1 TL,  60 dakika 2 TL, 120 dakika 3 TL olurken ilave olarak her saat başı 2 TL, eklenecek. Sabah 08:00 ila 20:00 saatleri arasında uygulanan park ücretinde gün boyu cadde üzerinde park eden bir aracın otopark ücreti 24 TL oluyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar yapılan zamları olumsuz olarak bulduklarını araçlarını başka çekecekleri alan olmadığını ifade ettiler.