Erzincan'da geçen yıl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 1 yıllık polis memuru 27 yaşındaki Muhammet Demir'in silahından çıkan kurşunun 36 yaşındaki polis memuru Yusuf Arslan'ı şehit ettiği ortaya çıktı.

Olay, 17 Haziran 2011 tarihinde saat 19.30 sıralarında Ordu Caddesi üzerinde meydana geldi. Alkan Apartmanı'nda cinnet geçiren ve balkona çıkarak silahıyla rastgele ateş eden polis memuru Muhammet Demir için ekipler alarma geçti. Polisler, ikna sonucu elindeki silahı bırakan Demir'i gözaltına almak için içeri girdikleri sırada nereden geldiği belirlenemeyen silah sesi duyulurken kurşun bir polisi belinden sıyırarak sivil ekip otomobilinde bulunan polis memuru 36 yaşındaki Yusuf Arslan'a isabet etti. Hastanede kurtarılamayan 11 yıllık polis memurunu şehit eden kurşunun Erzurum Kriminal Laboratuarındaki balistik raporu açıklandı. Yapılan incelemede boş kovanın geçen yıl cinnet geçiren polis memuru Muhammet Demir'e ait tabancadan çıktığı belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma sürdürülürken, 10 polis memurunun da ifadesi alındı.

Olayda silahın kime ait olduğu araştırılırken, 3 ay sonra adliyeye giderek ifade veren bir polis memuru tüm şüpheleri ortadan kaldırdı. Polis memuru M.E.A., ifadesinde, "Odada birkaç kişiydik. Bir arkadaş yerdeki silah alıp Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Demirbaş'a verdi. Fatih müdür de 'Silahı alın' diye bize doğru uzattı. Silahı almak için elimi uzattığımda parmağım tetiğe dokunmuş olabilir. Olay nedeniyle çok üzgünüm" dedi.

HAYATINI KAYBEDEN ŞEHİT POLİS YUSUF ARSLAN

Hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Yusuf Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın 3 Kasım 2011 tarihli yazısı ile 5 bin 434 sayılı Kanunun 45'nci maddesine göre şehit kabul edildi. Şehit polis için Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeli büyük bir dayanışma örneği sergileyerek kendi arasında 111 bin TL toplayarak meslektaşlarının ailesine sahip çıktı. Şehit için ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından 25 bin, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 18 bin 800, Emniyet Genel Müdürlüğü Emekli Polis Sandığından 32 bin 700 lira yardım yapılırken, 1673 TL de maaş bağlandı