İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 2013 Yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesiyle Suruç İlçe Kaymakamlığına atanan Kaymakam Abdullah Çiftçi görevine başladı.

Suruç Kaymakamlık görevini 8 ay süreyle vekaleten yürüten Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik Kaymakamlık makamını Kaymakam Abdullah Çiftçi'ye devir etti. Suruçtaki görevine başlayan Kaymakam Abdullah Çiftçi Suruçlulara hizmet etmek için geldiğini ifade ederek Suruç'a devletin şefkatli ve güler yüzünü göstereceğini kaydetti.

2 yıl süreyle Maliye Bakanlığı'nda vergi denetmen yardımcısı olarak görev yapan Kaymakam Çiftçi 2004 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaparak sırasıyla Konya Taşken, Isparta Yenişarbademli, Samsun Yakakent, Hakkari Çukurca Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığının ardından Suruç Kaymakamlığı görevine getirildi. Suruçtaki görevine başlayan Kaymakam Çiftçi Suruç halkının emrinde, hizmetinde olacağını belirterek, emreden değil işin içinde olan, halkın içinde olan insanlardan bir insan olarak görev yapacağını söyledi.

Kaymakam Abdullah Çiftçi "Halkla iç içe, halkın her kesimiyle diyalog içinde olacağız, kimseyi ayırmayacağız. Görüşünden düşüncesinden kimliğinden dolayı ayırmadan halkın içinde ve onların emrinde olacağız. Bu makam herzaman halka açık olacak kapımızdan kimseyi geri çevirmemeye çalışacağız ve buraya gelen herkese devletin şefkat ve güler yüzünü göstermek için gayret göstereceğiz. Suruç Şanlıurfa'nın en güzel ilçelerinden birisi gerek coğrafi konumu itibariyle gerek yolların üzerinde olması itibariyle gelişmeye müsait bir yer ciddi bir potansiyele sahip. İnşallah sulama suyunun gelmesiyle beraber bu ilçemizi el birliğiyle hak etti yere doğru geliştirme yönünde mücadele edeceğiz. Gayretimiz Suruç için olacak görev yaptığımız süre içerisinde Suruçluların desteğini bekliyoruz. Biz Kaymakamlık makamını ulaşılmaz olmaktan çıkarıp halkın emrinde olan gelen insanların buradan devletin şefkatli ve güler yüzünü görebilecekleri bir makam yapmaya çalışacağız. Sayın Valilerimizin ve büyüklerimizin emirleri doğrultusunda onların destek ve direktifleriyle inşallah burada hayırlı hizmetlere vesile olmaya çalışacağız. Görev yaptığımız süre içerisinde şeffaf olmaya çalışacağız. Denetime açık bir yönetim sergilemeye çalışacağız. Bize gelen tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışacağız. Makamda oturan bir idareciden çok halkın içinde olan arazide olan ve halkın gelmesini bekleyen değil halka giden bir idare anlayışını sergileyeceğiz. Ben bütün Suruçlu hemşerilerimizi Kaymakamlığa beklediğimi ve bundan sonra onların emirlerinde olduğumuzu belirtmek isterim Bu görevin hem bana hem Suruç'a hayırlar getirmesini diliyor ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.