Edinilen bilgiye göre Adapazarı’ndan Van istikametine seyir halinde olan Göksel Erdil idaresindeki 34 EH 0645 plakalı TIR’ın balatalarının aniden ısınması sonucu lastiklerinden alev almaya başladı. TIR sürücüsü Göksel Erdil’in saat 21.00 sularında yanan lastiği fark etmesi üzerine aracı Erzincan’da ki Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir benzin istasyonuna çekmesi paniğe neden oldu.

İstasyona yaklaşan ve lastiği yanan TIR’ı gören benzin istasyonu çalışanları ellerine aldıkları yangın söndürme tüpleri ile yanan TIR’a müdahalede bulundu. Yangına yaklaşık yarım saat müdahalede bulunarak söndürmeyi başaran benzin istasyonu çalışanları yaşanabilecek büyük bir facianın önüne geçmiş oldular. Olay yerine çağrılan Erzincan Belediyesine ait itfaiye ekipleri ise TIR da soğutma çalışması yaptı 

Zamanında yapılan müdahale ile TIR'ın üzerinde bulunan ve  fabrikadan alınarak bayiiye götürüldükleri öğrenilen  8 adet sıfır araçta yanmaktan son anda kurtarıldı. Meydana gelen yangın olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.