Geçit beldesinde yaptırılması alt gelir gurubuna hitap eden 304 TOKİ konutunun başvuruları başladı. Bu kadar yoğun olacağını beklemeyen belediye personeli vatandaşı bekletmemeye çalıştılar.

Taleplerin bu kadar yoğun olacağını beklemediklerini dile getiren Geçit Belde Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, “Alt yapı gurubu olarak gerçekleştiriliyor. Erzincan’da ilk olarak Geçit Belediyesi başlattı. İlk olarak belde içerisinde talep bulamadık. Talep bulamayınca Erzincan merkezden ihtiyacı olanlar gelip yazıldı. Alt yapı grubundan talep olunca biz tekrar TOKİ’ye müracaat ettik. Geçen haftada TOKİ ile yaptığımız görüşmede 304 konut sayısını çıkardık. 304 konutun başvurularını başlattık. Çok aşırı talep var. Bu talebi karşılamak mümkün değil. Bu başvurularda herkesi kontrol etmek mümkün değil. Burada herkesi yazmak herkesi ev sahibi yapmak mümkün değil. Tabii ben isterim herkes ev sahibi olsun ama yeterli konut sayısı yok. bizim beldemiz küçük olduğu için bu talebi karşılamak mümkün değil. Biz ancak 304 kişi alabiliriz. Ancak yetkililer ile konut sayısının artırılması konusunda görüşeceğiz, artırabilirsek artırırız” dedi

Bilgin; “Bunlar alt gelir gurubuna ait olduğu için 78 metre kare alanı var. 4 Bin TL ziraat bankasına ilk etapta yatırıyor, 4 Bin TL de kura çekiminde geriside 180 ay vade ile ödemeleri yapılacak. Diğer sefer yaptığımız TOKİ konutlarının hemen yanına yapılıyor. Bu kadar talep olacağını beklemiyordum, çünkü Erzincan’da hemen hemen her yerde TOKİ yapılıyor. O yüzden bu kadar talep olacağını bilmiyorduk.Gördüğünüz gibi binlerce kişi başvuru için bekliyor. 304 konuta binin üzerinde başvuru bekliyoruz” dedi.