4 Şubat tarihli kararname ile Asayiş Daire Başkanlığı görevine atanan Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel personele yönelik veda mesajı yayınladı.
Tüzel yayınladığı mesajında şunlara değindi; “ Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün değerli mensupları, kahraman ve fedakâr mesai arkadaşlarım diyerek veda mesajına başlayan Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel Erzincan’da görevde kaldığı süre içerisinde, Büyük bir heyecan ve onurla 08 Ağustos 2010 tarihinden bu yana sürdürmekte olduğum Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü görevinden, 04 Şubat 2012 tarihli kararname ile, EGM Asayiş Daire Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım.
Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak üstlendiğim zor ve bir o kadar da onurlu görevi, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanmış bir kişi olarak, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, temel hak ve hürriyetlere saygılı ve tarafsızlık içerisinde yapmaya özen gösterdim. Görev sürem boyunca, siz değerli meslektaşlarımla birlikte, suç önleme ve mücadelede uygulamaya dönük planlı, projeli ve vatandaş odaklı faaliyetlere önem verdik ve somut adımlarla bunları teker teker gerçekleştirdik. Bu projeli ve başarılı çalışmalar, halkımızın büyük takdirini kazandı. ‘Güçlü temsil, güçlü tedbir’ prensibinden hareketle birlikte aldığımız tedbirler sayesinde, ilimizde olumsuz bir terör veya toplumsal olayın meydana gelmesine müsaade etmedik. Bu süreçte Erzincan halkına sadakatle hizmet eden ve onların, engin güven ve sevgisine mazhar olmuş Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nün değerli mensupları ile görev yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadım. Aynı zamanda, teşkilâtımızın fedakâr mensuplarının, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disipliniyle büyük bir cesaret ve özveriyle hizmet ettiğini gördüm. Bu vesileyle, görev sürem boyunca kahramanlığını ve fedakârlığını yakından müşahede ettiğim personelime disiplinli, özverili, kararlı ve inançlı çalışmalarından dolayı tek tek teşekkür ediyor; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi ve milleti için yürüttükleri hizmet yarışını aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceklerine olan samimî inancımı ifade etmek istiyorum. Görev yapmaktan büyük gurur duyduğum, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü görevinden huzurla, gururla ve yarına güven duyarak ayrılıyorum. Bugünden sonra da Müdürünüz olmakla gurur duyacak, başarılarınızla sevinecek, daima iyi haberlerinizi bekleyeceğim. Bu duygularla sizlere veda ederken, halkımızın huzur ve güvenliği için büyük fedakârlıklarla canı pahasına görev yapan bütün Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü personeline ve değerli ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.