Kutlu Doğum Haftası Üzümlü'de dolu dolu kutlanıyor. İlçe Müftülüğü tarafından birçok etkinliğin yapıldığı ilçede Prof. Dr. Mustafa Ağırman tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" adlı konferans verildi. Üzümlü Çarşı Camiinde düzenlenen konferansa İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değindi.

Karadeniz yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'i anlayabilmek için Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek "Sevgili peygamberimizi anlamalı onun düşüncelerini benimsemeli ve idrak etmek için uğraşmalıyız. Ona olan bağlılığımızı her zaman ortaya koyuyoruz. Miladi takvime göre 20 Nisan'ı 21 Nisan'a bağlayan gece sevgili peygamberimiz dünyamızı şereflendirmiştir. Bizlerde 1989 yılından beri Hz. Muhammed'i daha iyi anlayabilmek onu sevgiyle, saygıyla anmak için kutlu doğum haftasını gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün kutlamalarımız artarak devam ediyor. Başkanlığımız her kutlu doğum haftasında belirli bir konuyu el alıyor. Bizim amacımız toplumda farkındalık oluşturmak. Bu yılda Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı adlı Konferans'da bir araya geldik. Teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Rabbim dualarımızı kabul etsin" dedi.

Müftü Karadeniz'in konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Ağırman tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" adlı konferans verildi. Ağırman, Hz. Muhammed'in hayatının herkese örnek olduğunu ve birlikte yaşama ahlakının da örnek alınması gerektiğini belirterek "Birlik ve beraberlik içinde rahmet peygamberi Hz. Muhammed'i anlayarak yaşamalıyız..." dedi. 

Konferansın sonunda ise katılımcılara Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı tarafından karanfil verildi.