‘Hırsızlık Suçları ile Mücadele Projesi’ toplantısına Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Sefa Özkaya, lokanta sahipleri ve emniyet yetkilileri katıldı. 

Proje ile ilgili bilgi veren Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, “Proje amacımız; bireylerde hırsızlıklar konusunda bilinç oluşturmak, işyerinden hırsızlıkların en aza indirmek, projenin olumlu sonuçlarından vatandaşlarımızı haberdar ederek, projenin il geneline yaygınlaştırılmasını sağlamak, polis halk ilişkilerinde güven artışı sağlamak olacaktır. Projeden beklediğimiz faydalar ise, temelde işlerinden hırsızlıkların önlenmesini hedeflemekle birlikte, küçük maliyetlerle ve basit müdahaleler ile hırsızlıkların önüne geçilebileceği konusunda ortak bir bilinci oluşturacaktır. Güçlü çözümler geliştirilerek, tedbir alınmamış boşluklar kapatılarak, suçun önlenmesi sağlanacaktır. Erzincan ilinin daha güvenli bir il olması sadece polise bağlı değildir biz önleyici tedbirlerimizi alırız ancak sizinde kendi malınızı korumanız noktasında basit küçük bayağı etkili olan noktalar var. Bizim amacımız sizin kendi iş dünyanızdaki inceliklere dikkatinizi oraya sevk ederken bizde sizin adınıza sizi gözlemliyoruz. Suçlu hırsız yönünden bu uygulamayı yapıyoruz. Onların sizlerin hangi açıklarınızdan yararlanarak sizlerin alın terleri ile kazandıklarınızı başkasına yar etmemeye çalışıyoruz. Hırsızlıkla etkin mücadele projesine bakırcı esnafımızla başladık, lokantalarla devam edeceğiz sonra sırayla tüm esnaf kesimine bu konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Ben paramı helalden kazanıyorum deyip de kulak üstüne yatmayacaksınız. Eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın kaçacaksa kaçsın. Tedbir ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” dedi.

Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Sefa Özkaya işyerlerine polislerin kendilerinden habersiz olarak gelip eksikliklerini tespit ettiklerini ve kendilerini bu konularda uyardıkları için teşekkür ederek “ Polisin işyerlerimize gelerek kapı ve pencerelerimizin ne kadar sağlam olduğunu bizlere söylemiş ve eksikliklerimiz hakkında uyarmış ve bilgiler vermişlerdir. Kapı ve pencerelerdeki alarm sistemi güvenlik kameralarının önemi daha da ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra alınabilecek çok küçük basit materyallerle ne kadar etkin güvenlik tedbiri alınacağı gösterilmiş ve anlatılmıştır. Bu konuyla ilgili başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Savaş Tepecik, projenin detayları hakkında katılımcıları bilgilendi.