Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanan Muşlu asker taburcu edilmesinin ardından memleketine döndü.

Tokat’taki 5,6 büyüklüğündeki deprem Sivas’ta da hissedildi Tokat’taki 5,6 büyüklüğündeki deprem Sivas’ta da hissedildi

Ocak ayında Irak’ın kuzeyinde hain terör örgütü mensuplarında düzenlenen saldırı sonrasında yaralanan Muşlu asker Ahmet Kadan, tedavisinin ardından memleketi Hasköy’e geldi. Irak’ın kuzeyindeki hain saldırıda 9 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Hain saldırıda yaralanan ve Hasköy ilçesinde ikamet eden Kadan, iyileşir iyileşmez tekrar göreve gideceğini ifade etti. Sağlığına kavuşur kavuşmaz ’vatanım için tekrar göreve hazırım’ diyen Ahmet Kadan, “Arkadaşlarım şehit oldu. Çok üzgünüm. Kanları yerde kalmadı. Şu an tedavim devam ediliyor. Fizik tedavi uygulanacak dediler. Buna da şükür. İyileşir iyileşmez mesleğime devam edeceğim. Vatanımız için seve seve canımı veririm. Şehit mertebesi bize nasip olmadı. Arkadaşlarım şehit oldu. Ben şehit olmak isterdim ama Allah bize nasip etmedi. Çok mücadele verdik” dedi.

Her zaman devletin yanında olduklarını belirten Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kadan’ın babası Medeni Kadan ise “Hain terör örgütünü kınıyorum. Ben emekli koruyucuyum. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Gazi olan askerlerimiz için de Allah şifa versin. Allah biran önce görevlerine dönmeyi nasip etsin. Kahraman oğlum da gazi oldu. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Canımızı devletimize vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.