Hakkâri’de, il genelinde karla mücadelenin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için karla mücadele çalışma programını ve alınacak tedbirleri belirlemek üzere ‘Karla Mücadele’ toplantısı düzenlendi.
Hakkari Valiliği toplantı salonunda Vali Yakup Canbolat başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Yalçın Baysal, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Kurt ile ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yakup Canbolat, gerçekleştirecekleri toplantıda karla mücadele ile ilgili kararlar alınacağını ve alınan kararların protokolle ilgili kamu kurum ve kuruluşlara iletileceğini söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu bazı kararlar olduğunu belirten Vali Canbolat, karla mücadelede herkesin kurumlarını müteyakkız halinde tutmasını, nöbetçi uygulamasına geçmesini ve titizlikle insanımıza hizmet verme anlayışıyla hareket etmelerini valilik olarak beklemekteyiz” dedi.
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Kurt, karla mücadele çalışmaları kapsamında hazırlanan kararlarla ilgili slayt gösterimi eşliğinde Vali Canbolat ve ilgili kurum müdürlerine bilgi verdi.
Toplantıda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinatörlüğünde Afet Koordinasyon Merkezi oluşturularak yoğun kar yağışı ve soğuk hava sonucu ortaya çıkabilecek olumsuz ve acil durumlarda kamu kurum ve kuruluşlarınca alınacak tedbirler, hazırlıklar ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.