Geçtiğimiz gün basın toplanısı düzenlerek adaylık açıklamsı yapan Halim Albayrak “31 Mart yerel secimlerinde, belediye meclisi üyeliği, bağımsız adaylığımı açıklamak için burada toplandık. Sizlerin ve Erzincan halkının teveccühünü ümit ederek çıktığım bu yolda, inşallah başarılı olmayı ümit ediyorum.”dedi

Yaklaşık 19 yıldır Erzincan'daki çeşitli sivil toplum örgütlerine liderlik ettim. Kimi zaman erzincan halkının duygularına tercüman oldum, kimi zaman da mâşeri vicdanın temsilcisi oldum. Özetle her zaman hakkın yanında, batılın karşısında oldum. İnşallah bakiye ömrümde de böyle olacağım.

Taktir edersinizki bugüne kadar, Erzincan'a dair her meselede  fikrim oldu, sözüm oldu, şimdi de karar merciinde yer almaya aday oldum. 

Benim Nazarımda Belediye Meclisi Demek;

- Erzincanın Sıtratejik Planı Demek,

- Erzincanın Bütçesi Demek,

- Erzincanın İmarı Demek,

- Erzincanın Alacağı Ve Borcu Demek,

- Erzincanın Taşınmazı; Taşı, Toprağı, Suyu, Yeşili, Mahallesi, Caddesi, Sokağı, Parkı Demek,

- Erzincanın Nizamı, İntizamı Demek,

- Erzincan Halkının Parası, Vergisi Demek.

Bu şuurla aday olduğum göreve geldiğimde; adaletli, ferasetli ve basiretli davranacağıma, erzincan halkından başka, kişi yada kurumdan emir ve talimat almayacağıma, namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

Erzincan halkıyla yaptığım istişarelerde, Erzincanın bazı sorunlarını tespit ettim. Örneğin erzincanın otopark, imar ve öğrencilerin ulaşım sorunu gibi sorunların çözümü için belediye meclisine projeler sunacağım ve bu projelerin hayata geçmesi için elimden gelen çabayı göstereceğimi bilmenizi isterim.

Açıkladığım hedeflerime ulaşabilmek için siz değerli Erzincanlı hemşerilerimin desteğine talibim.

Bu duygu ve düşüncelerle çıktığım bu yolda desteklerini esirgemeyen Osmanlı Gençlik Ocakları yönetimi ve üyelerine, Kafkas aileleri derneği yönetimi ve üyelerine,15 temmuz atlı spor klübu yönetimi ve üyelerine ve burada bulunan, ismini tek tek sayamayacağım çok kıymetli sivil toplum kuruluşlarına  ve misafirlerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Çıktığımız bu yolda rabbim muzaffer olmayı bize nasip eylesin"dedi.