Şehri dışarıdan yaşamak, her kaldırımda bir anım olan, her basamağını teker teker çıktığım şehri dışarıdan sevmek ve yaşamak yaşarken şaşmak ne garip ,delisine muhabbet duyduğum, velisine hayran olduğum kent, anobobom Erzincan, kömür kokan akşamlarında dinlendiğim, sisli sabahlarında okula koştuğum şirin şehir benim şehrim yaşama ve yaşlanma hedefim..

Artık o kömür kokan şehirde alaca karanlıkta top oynadığımız aşağı mahalleyi tanıdığımız şehir yavaş yavaş kime neye bilmem ama kurban olmuş gidiyor, göç alıyoruz ve güç yaşıyoruz,gelene eyvallah başımızın tacı da ama benim kültürüme,evladıma,mahalleme saygı gösterdiği sürece..

Bir diğer ilginç durum ise adamın ticaret için şehre gelip şehrin asli sahibi gibi hareket etmesi , ama her iki duruma da öz eleştiri yapalım,suç bizim danalığını bilmediğimiz ne idüğü belirsiz adamı alır baş tacı eder, danalığını ,adamlığını ,artısını, eksisini bildiğimiz uşağımızı atarsak şikayet hakkımızda elbette olamaz..

Kendimden örnekleyeyim ben yurt dışında iken, evimden çocuklarım hasta olur birader alır hastaneye götürür ,sevgili dostum kıymetlim Adnan İlhan da orada annesini baktırıyor, birader ilaç almak için eczaneye gider, Adnan abi işi bitmesine rağmen serum bağlı olan çocuklarımı bekler birader gelince ayrılır, ben bunu onunla hiç konuşmadım eşim anlattı, biz buyuz daha da örnekleyebilirim, biz sokak da yürüyen çocuğu bilirdik kimin ,o zamandan kalma yolda yürürken baba vasiyetim kafamı önüme eğer yürürüm çoğu arkadaşımız da sitem eder görmedin diye ,bize sokak adabı öyle öğretildi, evde yemek olmadı mı karşı komşudan istemek rahatsız etmez beni, çünkü biz bir çatının altında bir aile gibiyiz senelerdir..

Ama şimdi şehir garip garip simalarla doldu yüzüne baktıklarımızı kimseye benzetemiyoruz, geceleri hava almak için dışarı çıkıp saatlerce gezdiğimiz parklarda korkar olduk kenarına yaklaşmaya, apartmanlarımız tanımadığımız insanlarla doldu, kim kimdir? Nedir ? Bilmiyoruz, ve itiraz da etmiyoruz kafamızı gömmüşüz bir laf kavgasına kaldırıp bakmıyoruz aleme..

Ez cümle arkadaşlar şehir küçük olsun, şehir geri kalsın ama bizim olsun can ve mal güvenliğimize zeval gelmesin..

Sevgi saygı muhabbet ile..