Düzenlenen programa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV (Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı) Başkanı İsmail Yücel, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, Kemaliye Kaymakamı Mehmet Öztürk, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.
Düzenlenen program hakkında bilgiler veren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV (Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı) Başkanı İsmail Yücel,“Amacımız KEMAV Vakfı öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu şenliğimiz ile ilimiz ilçelerindeki çocuklarımızı birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayarak bütünleştirmektir. 19-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz “FidanCANlar Kemaliye’de” etkinliğimiz ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, 23 Nisan öncesi Geleceğe daha da umutla bakmalarını sağlamak amacıyla Otlukbeli'den, Tercan'da, Çayırlı'dan, Üzümlü'den, Refahiye'den, Kemah'tan, İliç'ten gelen çocuklarımızı Kemaliye'de ki çocuklarımız ile buluşturduk. Bu tür organizasyonların tanıtım ve tanışma açısından çok önemlidir ve böyle organizasyonlara her zaman destek vermeye hazırız” dedi.
Şenlik kapsamında Kemaliye’de misafir olan çocuklar ise program boyunca çok eğlendiklerini, çok şeyler öğrendiklerini belirterek böyle organizasyonların her zaman yapılması gerektiğini söylediler.