23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Üzümlü ilçesinde yoğun katılım ile coşkulu bir törenle kutlandı.
Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Üzümlü ilçesinde de kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 94. yılı kutlamaları Üzümlü İlçe Stadında yapıldı.
                İlçe Stadındaki kutlamalara İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Enis Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Karartı, İlçe Emniyet Amiri Osman Özsoy, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, askeri erkan ve Üzümlü halkı katıldı.
                Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Karartı yaptı.
                Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup ront gösterisi yapıldı. Halkoyunları ekibinin gösterisi ilgi ile izlenirken çeşitli yarışmaların yapıldığı törende dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi. Törenin sonunda ise Üzümlü Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan uçurtmalar ile uçurtma şenliği yapıldı.