Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilen "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında başarı gösteren  Kemaliye İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğüyle, Halk Eğitim Müdürlüğü  başarılarından dolayı ödüllendirildiler
 Proje kapsamında açılan, kişisel gelişim ve eğitim, spor, çocuk gelişimi ve eğitimi alanlarının yoğun talep gördüğü, toplam 84 bin 973 kursta 1 milyon 60 bin 72 kişi katılarak belge aldı Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında 13 Aralık 2011 tarihinde imzalanan protokolle yürürlüğe giren "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamındaErzincan'ın 2000 nüfuslu Şirin İlçesi olan Kemaliye İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde ilk beşe girerek  ayrı ayrı ödüller aldılar.Ödülleri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem kurt tarafından verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ödülünü Kemaliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tüfekçi aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Ödülünü ise Kemaliye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Kuleli aldı.
            Erzincan'ın Kemaliye İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla büyük bir başarıya imza attılar.             
            Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Ağustos 2012'de başlattığı Okullar Hayat Olsun Projesi yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Türkiye genelinde 900 ü aşkın Halk Eğitim Merkezi ve Tüm  İl ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 81 il Merkezinde Tüm Belediyelerin ve Orman Müdürlüklerinin katılımı ile Bakanlığın gerçekleştirdiği en büyük çalışma olan "OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ" değerlendirmeleri yapıldı. Değerlendirmeler sonucu 15 İl Müdürlüğü 15 İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve 18 Halk Eğitim Müdürlüğü iki ayrı alanda Türkiye dereceleri alarak ödüle layık görüldü. Türkiye genelinde ilk beşe giren kurumlara sadece ödül verildi. Erzincan'ın 2000 nüfuslu Şirin İlçesi olan Kemaliye İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde ilk beşe girerek  ayrı ayrı ödüller aldılar.       Ödülleri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem kurt tarafından verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ödülünü Kemaliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tüfekçi aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Ödülünü ise Kemaliye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Kuleli aldı. 2011 Nüfuslu Kemaliye İlçesinde , Kemaliye Halk Eğitim 2014 Yılında açtığı 38 adet kurs ile 1153 Kişiye kurs verdiği için bu ödüle layık görüldü.           Ödül töreni İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapıldı.
            Törende Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  Muhterem Kurt, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü  Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli Bakanlık yetkilileri Ödül alan illerin Milli Eğitim Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Diğer Protokol ve davetliler hazır bulundu. Tören 04 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 14.00 ile 18.00 arası çeşitli ikram, dinleti ve konser, defile ve gösterilerle çok canlı ve coşkulu gerçekleşti.
            Toplamda 48 tane ödül dağıtıldı. Ödül alan tüm kurumlarımızı kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.