Üzümlü ilçesine bu yıl getirilmesi planlanan doğalgaz için Üzümlü Belediyesi ile doğalgaz dağıtım şirketi Enerya arasında kazı protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Üzümlü ilçesine yaptıkları ziyarette halka hitap eden Başbakan Davutoğlu “Üzümlü’ye doğalgaz gelecek” sözünü vermesinin ardından başlayan doğalgaz çalışmaları kapsamında Üzümlü Belediyesi ile doğalgaz dağıtım şirketi olan Enerya arasında kazı protokolü imzalandı.
Üzümlü’de düzenlenen imza törenine Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Enerya Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu ve Enerya Erzincan İşletme Müdürü Serdar Karaca katıldı.
Törende Başkan Sazlı ve Enerya Bölge Müdürü Tulukcu, hayırlı olsun dilekleriyle doğalgaz kazı protokolünü imzalayıp çalışmaların startını verdiler.
“BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ HALKIMIZIN ÖZLEMİNİ SONLANDIRDI”
İmza töreninin ardından konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, doğalgazın Üzümlü’ye gelecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “13 Şubat tarihinde Üzümlü ilçemize ziyaret düzenleyen Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a Üzümlü’nün doğalgaz ihtiyacını ilettik. Onlarda bizlere bunun gerçekleşebileceğini müjdeleyip ardından düzenlenen mitingde halkımıza sözünü verdiler. Başbakanımız ve Bakanımızın sözü bize talimat olmuş ve o gün çalışmalara başlamıştık. Yoğun ülke gündemine rağmen Üzümlü’ye gelecek olan doğalgaz projesini yakından takip eden Bakanımız Binali Yıldırım’ın destekleri ile çalışmalarımızı bitirdik. Yapılan çalışmalar ve projelendirmelerin ardından Üzümlü Belediyesi olarak bugün doğalgaz dağıtım şirketi Enerya ile kazı protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Üzümlü’de doğalgaz hattı bulunmadığından dolayı sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) kullanılacak. Bir merkezde toplanan CNG ilçeye dağıtılacak. Bu da Türkiye’de ilk defa Üzümlü’de olacak.” dedi.
“BU YIL ÜZÜMLÜ DOĞALGAZ KULLANACAK”
Eylül ayı sonuna doğalgaz çalışmalarının bitmesinin planlandığını belirten Başkan Sazlı, “Allah’ın izniyle 28 Nisan’da Üzümlü Çarşı Merkezi’nde doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vurulacak. Çalışmalar ilçe genelinde 3 ayrı noktadan başlayıp bu yıl Eylül ayının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Üzümlü’yü yoğun bir çalışma dönemi bekliyor. Kazı ve doğalgaz hat döşeme çalışmaları ile ilçemiz bir şantiyeye dönüşecek. Yapılacak bu çalışmaların sonunda halkımız konforlu ve ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşup evlerinde kullanmaya başlayacaklar. Doğalgazın ilçemize gelmesi için talimat veren başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Milletvekillerimiz Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram olmak üzere tüm emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyor, doğalgazın Üzümlü’müze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Enerya Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu ise Üzümlü’ye doğalgazın hayırlı olmasını dileyerek “Biz Enerya olarak Üzümlü’ye doğalgaz gelmesi için hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Projelendirme ve diğer çalışmalarımız bitti. Bugünde kazı protokolünü imzalayarak yakın zamanda alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Üzümlü Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak Üzümlü’yü doğalgaz ile buluşturacağız.” dedi.