Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Üzümlü İlçesine gelerek Geyikli mahallesine yerleştirilen Ahıska Türklerini evlerinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koordinasyonunda Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Geyikli Mahllesine yerleştirilen Ahıska Türkü aileleri Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ile birlikte Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Ahıska Türklerinin mevcut durumlarının yanı sıra yapılması gereken konuları Vali Süleyman Kahraman ve Milletvekili Sebahattin Karakelle’ye anlattılar. Evlerin dışlarında yapılması planlanan çevre düzenlemesi ve diğer ihtiyaçların konuşulmasının ardından Ahıskalı ailelerin evlerine ziyarette bulunuldu.

Evleri tek tek ziyaret eden Vali Kahraman, Milletvekili karakelle ve beraberindekiler Cumhurbaşkanı ve Başbakanın selamlarını aile fertlerine iletip ardından bir süre görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.

Öte yandan yapılan ziyarete Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe’de katıldı.