Eski Türk filmlerinde sık gördüğümüz, genelde külhan beyi tavırlı adamların yaparak argolaştırdığı, elin göğsünün üzerine vurarak selamın alınmasının anlamı aslında başkadır..

Selamı alırken vurduğumuz kısım iman tahtası diye tabir edilen göğüs kafesi üzeridir,bunun esrarı ''Dil ile ikrar Kalp ile imanda gizlidir'',beyin duyu organı kalp ise his organıdır, kalp bizde daha ehemniyetli ve anlamlıdır..

Selamı bile iman ile alıp veren bir milleti zillete düşürecek her türlü eylemin karşısında olmak insani ve İslami bir görev olur ümmete..

Hanımlar ile musafahada daha çok yaşlılarımızın bu hareketi yapmalarının alamet i farikası iki sırra işarettir, birincisi namahrem sınırlarını muhafaza, ikincisi selamı kalp ile temaşalaştırmaktır.

Yine hatırlayın analarımız özellikle köylerde erkek görünce yolun kıyısına çekilir onun geçmesini bekler sonra devam ederdi yoluna,yabancı erkek ile konuşmak zaruri olunca yaşmağını,tülbentini çekerdi yüzüne, namahremden olanca gücü ile kaçardı, imanın gereği ve alameti olarak..

İşte iman tahtasına vurulup iman ile verilen selamı alan baba ile namahremi görünce arkasını dönüp bekleyen, yemeğe abdestli başlayan , besmelesiz iş yapmayan,uşağ kazanırken bile adabını gereğince hareket eden analardan doğdu, evliyalar,enbiyalar,Alparslanlar,Fatihler gül dalında olur ancak bülbül yavrusu gülden yayılır gülün kokusu..

Bizde gelinler çocuk olana kadar gelin ,çocuk olduktan sonra yaşa başa bakmadan hepimizin anasıdır.

Birde günümüze dönelim hani insan haklarının ve hakikatlerinin zirve yaptığı özgürlüğün at binip cirit oynadığı, mahremle na mahremin çok da farkının kalmadığı günümüz.

Kesinlikle yazdıklarımı kimse yargılama yaftalama olarak algılamasın burada vurgulamaya çalıştığım nereden nereye geldik milletin hezimete doğru fersah fersah ilerleyişi..

Evliliklerin hızlı boşanmaların gizli olduğu,bir ve beraber yaşama adabını unuttuğumuz bir zamana geldik..

Öyle bir hale geldik ki nereye el atsak elimizde kalıyor,ama biz yinede mutlu yinede umutlu oluyoruz, buda ayrı bir başarı hikayesi herhalde, ama şunu da biliyorum nasıl hızla erittiysek değerlerimizi, aynı hızla da geri kazanabiliriz yeter ki isteyelim yeter ki cehd edelim..

Edebi alden bırakmadan haya ile yoldaş iman ile kardeş bir ülke dileği ile..

Saygı ile..