İnfâk Sözlükte "bitirmek, yok etmek; yoksul düşmek; malı veya parayı elden çıkarmak" anlamlarına gelir.İnfâk, dinî bir terim olarak, Allah'ın hoşnutluğunu kazanma amacıyla kişinin kendi servetinden harcamada bulunması, ihtiyaç sahiplerine aynî ve nakdî yardım etmesi demektir. Dinen İnfâk mal beden canını ahirette sermaye etmektir.

        Nifak ise ;Geçimsizlik, anlaşmazlık, arabozuculuk:Nifak unsurları her ikisinin iyi niyetlerinden yavaş yavaş, sinsi sinsi kendi çıkarlarına yararlanması ile bitecek olaydır.

        Ülkemiz son zamanlarda Nifak tohumu yeşerdi meyve verecek seviyesine geldi . öyleki halk arasında kurt ile kuzu karıştı kimin hangi olayda kurt kim kuzu gözü ile görse bile gördüğüne değil söylenene göre karar veriyor.Halk kuzu diye aldığını eve kurt götürdüğünü bilmeden evde kuşları yiyeceğini bilmeyerek duyduğu söze göre inadından göremiyor.

         Güzel bir söz vardır eğitimde İnat etme Sebat et denilmeli. İnfâk mal ve sevet olarak anılsada insanın bilgisi gücü ve iktidarıda infâk yapmalıdır. İnfak yapılmayan her türlü servet ,güç ve iktidar muhakkak düşeceğini bilmeli ve insanlık içindede yaptığı infâklarla anılacaği muhakkaktır.

          Cemaat yayınlarına baktığımızda sanki geçmişde hiç din birliği yokcasına eleştiriyor .Hani derler ya 2 kişinin bildiği sır olmaktan çıkmıştır. Geçmişin hatırı adına iktidar ve cemaat susun konuştukca ikinizde çöküyorsunuz farkında değimlisiniz. Bizi ilgilendiren tarafı din bu mu diye yargılanacak olması zaten yemeyenin yüzü büzüşmez .

            Şuradan çıkanlar kesin uygulanacak demek değildir. Bakanlık işine geleni uygular. Eğitimin bu kadar yap boz olduğu bir devir görülmedi . Eğer bir memlekette Mülakat ile eleman alıyorsa O memlekette DEMOKRASININ adına bahsetmek abesle iştigaldir. Bunu iktidar sahipleri bilmeli ki Bu haksızlık sizi tarihin çöplüğüne atacaktır.

            Bugün sana diz çöken namertler alışık olduklarından herkese diz çöker ve sana ilk vuran onlar olacağını unutma.

            Necip Fazıl ne demişti ;” Bir kişiye 99 pul .Bin kişiye 01 pul .” Ey iktidar sahibi Enkara’da bulunanlar sizler bizden çok okudu ve gördünüz . Allah için biraz daha gayret edin içinizdeki çürükleri temizleyerek küfenizi bozmadan hayat verin Güzel TÜRKİYEMİZE .

              Tüm dostunuza,düşmanınıza ,yağcınıza ,sayana ve nihayet kem söz diyene İnfâk yapınız . İnfâk nifakın panzehiridir .

 

                 Bir sonraki yazımız İktidarın bilmeden yaptığı EŞEL MOBİL olacak inşallah