GAZİANTEP - (AA)- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Türkiye'nin Oscar adayı gösterilen "Ayla" filmine ilişkin, "Bu film, kamusal bir tercih değil, hep birlikte seçtik. Bir iddiamız var ki eğer sinema dışı unsurlar devreye girmezse, Ayla filminin başarılı olacağına inanıyoruz." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Projesi" kapsamında 1 milyon çocuğu sinemayla tanıştırdıklarını söyledi.

Bu çocukların İstanbul'da "Ayla" isimli filmi izlediklerini belirten Gül, "Çok güzel bir film oldu, çok naif bir hikaye. Hemen hemen her sahnesi gerçek gibi çekilmiş. Gayet güzel bir film. Savaş ortamında bile Türk askerinin ve milletinin güzel kardeşliğinin olduğunu gösteren bir film oldu. Emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu.

Filmde, yabancıların "Savaşın hukukunu Türklerden öğrendik" ifadesinin perdeye yansıtıldığını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Dünyanın birçok bölgesinde savaşların olduğu dönemde böyle bir film yapıldı. Savaşın içerisinde onlarca çocuğa sahip çıkmış, onları eğitmiş, hatta bir okul ve yurt kurmuş askerimiz var. Onların hikayesi anlatılıyor. 23 Ekim'de Los Angeles'ta bu filmin tanıtımı olacak. Ayla filminin yapımcıları, oyuncularıyla beraber sinemaseverlerle buluşacağız. Oscar ile ilgili tanıtım çalışmalarımızı başlatacağız. Film çok güzel. Bu filmi seçtik, iddiamız var. Ayla filmi, Türk sinemasının tek temsilcisi. Bu film, kamusal bir tercih değil, hep birlikte seçtik. Bir iddiamız var ki eğer sinema dışı unsurlar devreye girmezse, Ayla filminin başarılı olacağına inanıyoruz."

Gül, filmin hikayesi hakkında da uzun süre çalışıldığını belirterek, "Oyuncularımız da gayet iyi oynamış. Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay ve küçük Koreli bir oyuncumuz var. Herkesin izleyebileceği gayet güzel bir film. Ortadoğu'daki çatışmalar, Myanmar'daki durumlar var. Böyle bir zamanda böyle bir filmin olması güzel oldu." dedi.

Nihat Gül, "İnsan öncelikli bir film. Sinema eseri olarak da güzel. Başarılı olacağına inanıyorum. Bu film uluslararası arenada izlenecek ve anlatılacak. En azından bazı değerlerin ölmediğini dünyaya göstereceğiz." ifadelerini kullandı.