Erzincan'da çay ocağı işletmecisi Gıyasettin Çetinkaya, doların yükselişine tepki göstermek amacıyla dolarını bozdurup fişini getiren müşterilerinden gün boyunca çay parası almıyor.

Karaağaç Mahallesi 750. Sokak'ta 30 yıldır çay ocağı işleten 60 yaşındaki Gıyasettin Çetinkaya, doların yükselişine tepki göstermek ve Türk lirasına destek vermek için bir bardak çayın fiyatını 1 liradan 50 kuruşa indirdi.

Çetinkaya, bozdurduğu doların fişini gösteren müşterilerine ise gün boyunca bedava çay ikram ediyor.

Müşterilerinden olumlu tepkiler alan Çetinkaya, iş yerine "Dolara ve fırsatçı hainlere inat bu iş yerinde çay 50 kuruş" yazıları astı.

Gıyasettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstererek, "15 Temmuz'un devamı olan dolarla oynamanın Türkiye'ye vereceği zararı önlemek ve doların yükselişini protesto etmek için bu uygulamayı başlattım. Benzer uygulamaları büyük büyük esnaflardan da bekliyorum." dedi.

- "Vatan millet için elimizden gelen her şeyi yaparız"

İşletmesinde çayın fiyatını 1 liradan 50 kuruşa indirdiğini 100 dolar bozdurup bunun fişini getirenlere sabahtan akşama kadar çayın ücretsiz olduğunu söyleyen Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir kampanya yaptık inşallah Erzincan'da örnek olur. Daha büyük zengin esnaflar bu girişime destek olursa memleketi rahatlatır. Biz her zaman devletin milletin yanındayız. Partiler önemli değil, bugün AK Parti sonra CHP, MHP. Siyasi bir amacım yok. Biz vatan millet için elimizden gelen her şeyi yaparız. Uygulamamın süresi yok, dolar yükseldikçe biz çayın fiyatını indireceğiz."

Çay ocağının müşterilerinden Yusuf Aytekin de Çetinkaya'ya destek vererek, "Bu uygulama çok mantıklı olmuş. Ülkemizde askeri darbe uygulandı, başaramadılar. Bu ekonomik darbeyi de başaramayacaklar. Bu ülkenin yanında Allah var." şeklinde konuştu.

Özkan Arduç ise esnafı benzer kampanyalar düzenlemeye davet ederek, "Zaman birlik, beraberlik zamanı, bir olursak güçlü oluruz. 15 Temmuz'da darbe yaptılar başaramadılar. Şu anda da ekonomik darbeyle Türkiye'nin üzerine gelmeye çalışıyorlar ancak milletimiz çok güçlüdür." değerlendirmesinde bulundu.