Erzincan'da nevruz, "Kardeşlik Yürüyüşü" ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevruz dolayısıyla Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Nevruz Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu  ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Atlı cirit ekipleri ile Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın da yer aldığı yürüyüş sonunda, Vali Arslantaş, Başkan Başsoy ve Rektör Çapoğlu ile birlikte nevruz ateşini yakıp sembolik olarak çekiçle örs üzerinde demir dövdü.

Katılımcılar, yürüyüşün ardından Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'na geçti.

Vali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, Nevruz kutlamalarının bu yıl çok farklı anlam taşıdığını söyledi.

Şanlı ordumuzun iki aydır sınırlarımız ötesinde Afrin’de, devletimizin ve milletimizin bekası için teröristlerle bir çatışmanın içerisinde olduğunu vurgulayan Vali Arslantaş, yeni bir bahara başlanırken kırgınlık ve küskünlüklerin unutulup Bu coşkunun bütün insanlığa barış ve esenlikler getirmesini temenni ettiğini belirtti. Arslantaş, şunları ifade etti:

"Ordumuzun barış ve huzurun sadece bu topraklarda değil, gönül coğrafyamızda da sağlanması için gösterdiği fedakarlık, azim ve cesaret, mazlum milletler için umut olmuştur.Buradan bir kez daha bu bayram gününde şanlı ordumuzu tebrik ediyorum. Aziz milletimizin desteği ve devletimizin bin yıllık tecrübesinin neticesinde daha birçok başarıya ulaşacağımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olup bundan üç bin yıl önce Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen demir dövmek eyleminde olduğu gibi varlığımıza kastedenleri derdest edeceğimizi bir kez daha göstermenin gururunu yaşıyoruz."