Erzincan'daki özel bir bakımevinde kalan minik öğrenciler, aralarında topladıkları oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve kışlık giyecekleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir anaokuluna gönderdi.

Kentteki Özel Kids A Loud Gündüz Bakımevi'nde kalan, yaşları 3 ila 6 arasında değişen 75 öğrenci ve 10 öğretmen, bu bakımevinde görev yaparken tayini Yüksekova ilçesindeki Yeni Mahalle İlköğretim Anaokuluna çıkan öğretmen Sena Sancı'nın yeni öğrencilerine destek olmak için harekete geçti.

Minik öğrenciler ve öğretmenleri, bu çerçevede başlatılan "Biriktirdiğin senin değil, paylaştığın senin" kampanyasıyla 16 koli oyuncak, kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerini kargoyla söz konusu anaokuluna yolladı.

Bakımevi sahibi Aysel Atasoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sancı'nın Yüksekova'ya atanmasının ardından yeni görev yerindeki okulda bazı eksiklikler olduğunu öğrenince kreşte bir kampanya başlattıklarının söyledi.

Atasoy, "Kampanyayı, öğretmenlerimiz, minik öğrencilerimiz ve velilerimizin desteğiyle yaptık. Oyuncak, kırtasiye ve giyim eşyalarını bizlere getirdiler. Biz de kreşimiz adına Hakkari'ye gönderiyoruz." dedi

Kreş öğretmenlerinden Özge Fırat da sosyal sorumluluk projesiyle anaokulu öğrencilerine 16 koli yardım gönderdiklerini anlatarak şunları aktardı:

"Bu konuyu önce velilerimizle konuştuk. Velilerimizin onayını aldıktan sonra ders aracılığıyla öğrencilerimize paylaşmayı anlattık. 3 yaş üzerindeki çocuklarımız paylaşımlarını daha rahat sağladığı için bizler de hep birlikte oyuncaklarımızı, kırtasiye malzemelerimizi ve kullanmadığımız kışlık kıyafetlerimizi topladık. Fakat önemli bir unsur vardı burada, gönderilecek olan eşyanın hepsini çocuklarımız seçti. Aileler karışmadı."

Bazı minik öğrenciler de eski öğretmenleri Sancı'nın yeni öğrencilerine hediye gönderdikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.