Erzincan, bu yıl 22’ncisi düzenlenen ve Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtılıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılan Erzincan, fuarda ilgi odağı olmasını bildi. Erzincan’ın tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı fuar ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, fuarın tanıtım açısından önemli bir organizasyon olduğunu ve Erzincan’ın bu türden tanıtım etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtım açısından daha geniş kitlelere ulaşacağını söyledi. Erzincan 2018 EMİTT fuarına oldukça iyi hazırlandığını söyleyen Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk; “İlçeleriyle, merkezle birlikte KUDAKA’nın da destekleriyle birlikte oldukça modern, tarihi, kültürel değerleri ile birlikte güzel bir stant kurduk. Erzincanlı hemşehrilerimizin ilgisi de bizi memnun etti. Yurt içinden yurt dışından herkesi Erzincan’a bekliyoruz.” dedi.
                KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzincan standını gezerek yetkililer ile görüştü ve fuar hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Demirdöğen, “İllerin tanıtımını gerçekleştirmek için bu tarz fuarlara önem verilmesi gerekiyor. Erzincan standımız çok güzel. Merkez ve ilçelerinin tanıtımına katkı sağlanıyor. Erzincan tüm değerleri ile fuardaki yerini almıştır ve bu tanıtım süresince de ilimizi en güzel şekilde tanıtacağız.” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, Erzincan olarak fuarda ilin tanıtımına katkıyı sağlamak için fuar sonuna kadar çalışacaklarını ifade ederek, “Erzincan’ın yöresel ürünlerini, gezilip görülebilecek tarihi mekanlarını, doğa turizm ile ilgili spor alanında yapılabilecek aktiviteleri tanıtıp, memleketimize misafirler çekebilmek için 8 ilçemizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

EMITT 2018 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 28 Ocak Pazar günü akşamına kadar açık olacak.