Geleneksel Kemah Sultanmelik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri başladı. Bu yıl 18. cisi düzenlenen ve Gurbetle Sılayı buluşturan festival farklı etkinliklerle üç gün sürecek.

 

Kemah Kaymakamlığı, Kemah Belediyesi ve İstanbul’da faaliyet gösteren Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin birlikte organize ettiği, 18. Geleneksel Kemah Sultanmelik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri başladı.

 

İlçe Merkezinde düzenlenen şenlik açılışına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir,Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek,Erzincan Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu-,Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan İstanbul Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk,Erzincan Kemahlılar dernek Başkanı Mahmut Cantekin ile Erzincan ve İstanbul’dan çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şenliğe katılan misafirler Sultanmelik Türbesi önünde karşılandı ve Türbe ziyaret edildi. Ardından Gülabibey Camii önünde düzenlenen şenlik açılışına geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

 

 

İstanbul Kemahlılar dernek başkanı Şerafettin Ulutürk, Erzincan belediye Başkan vekili Şükrü Beyitoğlu, Kemah belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, ve Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek yaptıkları konuşmalarda festivalin ilçeye önemli katkılar sağladığını ifade ettiler.

 

Ardından Konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir Şenliklerin önemine değinerek organizasyonda emeği olanlara teşekkür etti.  Konuşmalar sonrası Şenlikler kapsamında hazırlanan köy stantları ziyaret edildi.Kutlama komitesi daha sonra Kemah soğuksular mesire alanına gitti ve burada çeşitli ikramlar yapıldı.

 


 

Şenlikler kapsamında Kemah İlçe stadyumunda Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 2014 sezonu Yarı Final müsabakaları, rafting- cirit, atıcılık ve paraşüt gösterisi, 37.Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 2014 sezonu 3’lük 4’lük müsabakası, şöhretler karması ve Turnuva centilmeni Boğaziçispor ile Kemah şöhretler karması karşılaşması, Kemah Turnuvası 2014 sezonu final maçı  ile Kupa ve Ödül Törenleri gerçekleştirilecek.

 

Üç gün sürecek olan 18.Geleneksel Sultanmelik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri, köy ziyaretlerinin ardından son bulacak.