RİZE (AA) - FİKRET DELAL - İyidere Kaymakamlığı, Rize'nin engebeli coğrafi yapısı nedeniyle otobüs ve dolmuşların çıkamadığı yerlere ulaşmaları için vatandaşlara ücretsiz "Halk taksi" hizmeti veriyor.

İyidere Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hayata geçirilen "Halk taksi" uygulamasıyla yaşlı, engelli, hasta, şehit yakını, gazi ve maddi durumu yetersiz vatandaşlara, dolmuş ve otobüslerin ulaşamadığı 6 güzergahta 12 taksiyle ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanıyor.

Sabah 09.00 ile 10.00 saatlerinde belirli noktalardan alınan vatandaşlar, öğlen 14.00 ve 15.00 saatlerinde evlerine bırakılıyor.

"Günde 50 vatandaşımıza hizmet vermiş oluyoruz"

İyidere Kaymakamı Orhan Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin doğasının ve arazi şartlarının sıkıntılı olduğunu belirterek, bu nedenle "Halk taksi" uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Altun, şunları kaydetti:

"Dolmuş ve otobüslerin çalışmadığı güzergahlara sabah 6 ve öğlen 6 olmak üzere toplam 12 taksimiz bu vatandaşlara hizmet veriyor. Buradaki amacımız şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, hastalar, engelliler ve maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza hizmet etmek. Bu sayede günde 50 vatandaşımıza hizmet vermiş oluyoruz. Taksici kardeşlerimize de bir nebze katkımız oluyor. Bu proje sayesinde olumlu tepkiler alıyoruz."