Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kalesini yıllarca koruyan A Milli Futbol Takımının eski kalecisi Rüştü Reçber, ''İşte O An'' projesi kapsamında Erzincan’da Üniversite öğrencileriyle buluştu. Futbola başlama öyküsünü anlatan Rüştü Reçber, kariyeri boyunca unutamadığı anları TRTSPOR Spikeri Erdoğan Arıkan sordu, Rüştü Reçber, ''O An'ları'' anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen "İşte O An" projesinde, milli takımın eski kalecisi Rüştü Reçber ve TRTSPOR Spikeri Erdoğan Arıkan öğrencilerle buluştu.


Erzincan’da Müftülük konferans salonunda düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan  Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, değerli iki spor insanını Erzincan’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra ise programın ana temasına geçilerek, TRTSPOR Spikeri Erdoğan Arıkan sordu, Rüştü Reçber, ''O An'ları'' anlattı. Program da katılımcılara ise Rüştü Reçber’in kaleci olarak görev aldığı maçlardan görüntüler izletildi. Rüştü Reçber de, o anlarda neler yaşadığını ve hislerini katlımcılara paylaştı. 
HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, spora olan ilgiyi artırmak amacıyla alanında başarılı sporcularla gençleri buluşturduğu''O An' projesi kapsamında Rüştü Reçber futbola başlama öyküsü ve futbol hayatı boyunca unutamadığı anları paylaştı. Futbol kariyeri hakkında konuşan Reçber, "Bir insanın kariyeri başlangıç ve bitiriş olarak önemlidir. Ben şanslı insanlardan birisiyim. Başladığım nokta Antalyaspor, Fenerbahçe, Barcelona ve bırakırken de Beşiktaş. Profesyonel 22 yıllık futbol kariyerimde 19'u en üst seviye takımlarda geçti. Bu nedenle çok şanslıyım. Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli takımlarında oynamışım. Böyle bir kariyere sahip olabilmek önemlidir. Ayrıca 16 yıl da Türk milli takımda oynayabilmek, kendimi seçilmiş insanlardan birisi olarak görüyorum" dedi. 
Öğrencilere hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Reçber, "Barcelona benim için ulaşmak istediğim bir yerdi ve ulaştım. Hani bazen biz söyleriz ya 'hayallerinizden vazgeçmeyin'. Gerçekleşmeyecek diye düşünüyorsunuz ama gerçekleşiyor. Barcelona benim çocukluğumun takımıdır. Ben de düşündüm olur mu diye. Ama oldu. Hayallerinizden vazgeçmeyin" diye konuştu. Program sonunda ise koltuk numarasına göre yapılan çekiliş ile 5 öğrenciye Rüştür Reçber imzalı milli takım forması hediye edildi.