42.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da yemek yarışması, Erzincan'da mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Erzurum'daki tarihi Çifte Minareli Medrese'de düzenlenen etkinliklerde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bayan ve erkek halk oyunları ekibi, bar oyunu gösterisi sundu.

Ardından çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde düzenlenen yemek yarışmasına ev hanımları, üniversite öğrencileri ve kadın derneklerinin mensuplarından oluşan 35 kişi katıldı.

Yiyeceklerin jüri tarafından puanla değerlendirildiği yarışmada dereceye girenlere başarı belgesi verildi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yarışmanın ana yemek kategorisinde birinci olan Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Muhammed Salih'e başarı belgesinin yanı sıra yarım altın armağan etti.

Etkinlikte katılımcılara 50 kilogramlık cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi.

Programa, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, çok sayıda vatandaş ve üniversite öğrencisi katıldı.

Erzincan

Erzincan'da da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde ve Erzincan Belediyesine bağlı mehteran takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Ordu Caddesi'ndeki Saat Kulesi önünden başlayıp ve Erzincan Belediyesi Kültür Evi önünde sona eren yürüyüşe Erzincan Vali Vekili Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrası mehteran takımının gösteri yapması ve konuşmaların ardından katılımcılar, kentin yöresel yiyeceklerinin yer aldığı stantları gezdi.

Stantlardaki görevliler, ziyaretçilere yöresel yiyeceklerden ikram etti.