Kültürel değerleri ve balıyla markalaşan Erzincan Refahiye dün farklı bir hafta sonu yaşadı. 17. Refahiye Kültür ve Bal Festivali dün Refahiye merkezde yapıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı festivalde bal üreticileri yarıştı. Yerel sanatçıların söylediği türküler eşliğinde halaylar çekildi. Festivale Vali Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş Refahiye Belediye Başkanı Cevdet Çınar, çok sayıda bürokrat, İlçe Protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler çok sayıda vatandaş katıldı.

Refahiye Belediye Başkanı Cevdet Çınar yapmış olduğu açılış konuşmasında; Herkesin Ramazan Bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yapmış olduğu konuşmasında tüm katılımcıların Ramazan Bayramını kutlayarak bu festivallerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Vali Süleyman Kahraman; “Bu yıl on yedincisi düzenlenen Refahiye Bal Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Artık gelenek haline gelen bu festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Refahiye’nin ekonomisi temelde tarım ve hayvancılığa dayanıyor. İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından biri de arıcılıktır. Refahiye balının tanıtımı ve markalaşması için bu festivalleri çok önemsiyorum. Türkiye genelinde Refahiye ve Kemah balımız hamdolsun tanınan ve aranan ürünlerden oldu. Bal üreticilerimiz, kaliteden kesinlikle ödün vermeden üretime devam ettikçe bu festivallerimiz coşkuyla yapıldıkça Refahiye balı marka olacaktır. Yöremizin en önemli ürünü Refahiye balının üretiminin artırılması için üzerimize düşen neyse yapıyoruz. Bundan sonra da aynı duyarlılıkla desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz.” dedi.